Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης ΒΟΑΚ: Η συγκινητική αναφορά στον πατέρα του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης ΒΟΑΚ: Η συγκινητική αναφορά στον πατέρα του

Μητσοτάκης ΒΟΑΚ: Προσωπικές στιγμές και λόγια

Προσωπικές στιγμές και λόγια μοιράστηκε με το κοινό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε για τον ΒΟΑΚ:

«Πήρα το δίπλωμά μου το 1986. Σήμερα, 35 χρόνια μετά, ένα μεγάλο κομμάτι του ΒΟΑΚ παραμένει ακριβώς το ίδιο. Σαν αυτό που συνάντησα σα νέος οδηγός στα αμέσα της δεκαετίας του ‘80. Η υπόλοιπη χώρα απέκτησε, κυρίως λόγω αυτής της παράταξης, ένα σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Η Κρήτη όμως έμεινε πίσω. Προεκλογικά σάς είπα ότι αναλαμβάνω προσωπικά τη δέσμευση να ολοκληρώσω τον ΒΟΑΚ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε εκτενώς για το έργο, υποστήριξε ότι πέρα από το κομμάτι της ανάπτυξης, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους προχωρά με ταχείς ρυθμούς το έργο. «Τον ΒΟΑΚ τον προχωράμε και για έναν άλλο πιο προσωπικό και ανθρώπινο λόγο. Για τους συντοπίτες μας που θρήνησαν θύματα. Και είναι πάρα πολλά αυτά. Και μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη είχαμε ανακοινώσει, όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση, ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην Κρήτη. Ξέρω ως γονιός την αγωνία που έχουμε, κάθε φορά που τα παιδιά μας παίρνουν το αυτοκίνητο στην Κρήτη να γνωρίζουμε ότι θα επιστρέψουν ασφαλή στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά.

H συγκινητική αναφορά στον πατέρα του

Καταλήγοντας, μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για τον οποίο τελέστηκε χθες το μνημόσυνο για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του: «Κλείνοντας, δεν μπορώ να μη θυμηθώ και προσωπικά και βιωματικά, τις συζητήσεις τις πολλές που είχα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τη μεγάλη σημασία αυτού του έργου. Ο ίδιος έβαλε τη δική του σφραγίδα, όσο του επέτρεπαν οι συνθήκες. Ήξερε όμως και αυτός πολύ καλά ότι χωρίς αυτόν τον δρόμο η Κρήτη δεν θα μπορέσει να έχει αναπτυξιακή δυναμική. Στο πρόσωπό του τιμούμε όλους όσοι οραματίστηκαν, αγωνίστηκαν, έβαλαν ένα λιθαράκι για την Κρήτη»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις