Διαρρήξεις: Συνελήφθησαν 16χρονος και 17χρονος

ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: Συνελήφθησαν 16χρονος και 17χρονος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Διαρρήξεις: Σοκ από την αποκάλυψη της ηλικίας δύο εφήβων, που συνελήφθησαν για σειρά διαρρήξεων.

29.05.2021 | 09:05

Σοκ υπέστησαν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης, όταν, εξιχνιάζοντας μια σειρά διαρρήξεων οικιών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, είδαν μπροστά τους δύο ανήλικους δράστες και την 19χρονη αδελφή του ενός! Πρόκειται για έναν 16χρονο κι έναν 17χρονο, οι οποίοι οδηγώντας το αυτοκίνητο που ανήκει στην 19χρονη, είχαν μόλις επιστρέψει από την Καβάλα, όπου είχαν προχωρήσει σε διάρρηξη οικίας, τα κλοπιμαία από την οποία είχαν κρύψει σε ειδική κρύπτη στο χώρο αποσκευών του οχήματος. Πρόκειται για ανήλικους, παιδιά ομογενών που επέστρεψαν χρόνια τώρα από τη Γεωργία, οι οποίοι έχουν ξανααπασχολήσει (!) τις Αρχές για κλοπές, σε ακόμη μικρότερη ηλικία. Το, επίσης ανησυχητικό, είναι ότι στην κατοχή τους, μεταξύ των άλλων, είχαν και περίστροφο κρότου!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως σημειώνεται στην επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, οι ενέργειες των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία άτομα, για κλοπές, από οικίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για μία ημεδαπή γυναίκα (σ.σ. η 19χρονη) και δύο ανήλικους ημεδαπούς (σ.σ. 16χρονος και 17χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. «Ειδικότερα», προσθέτει η Αστυνομία «οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, να επιβαίνουν ως οδηγός και συνοδηγός, σε όχημα ιδιοκτησίας της ημεδαπής γυναίκας.  Σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν καλά κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στον χώρο αποσκευών του οχήματος, κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί νωρίτερα από διαμέρισμα σε περιοχή της Καβάλας».

 

Παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι ανήλικοι το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη συνδρομή και της 19χρονης, η οποία εντοπίστηκε σε περιοχή της Πιερίας και συνελήφθη, πραγματοποιούσαν συστηματικά κλοπές από οικίες, κυρίως τις πρωινές ώρες, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο των οικιών. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, με τη συνδρομή και των αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Καβάλας, Εορδαίας και Κοζάνης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 10 έως 27 Μαΐου 2021, ενέχονται σε 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 27.450 ευρώ.

 

Συγκεκριμένα διέπραξαν: Τρεις κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής από διαμερίσματα σε περιοχές της Κοζάνης, 3 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από διαμερίσματα στην Καβάλα και μία κλοπή από διαμέρισμα στην Κατερίνη. Σε έρευνες, στις οικίες των ανήλικων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, περίστροφο κρότου – αερίου, αεροβόλο πιστόλι, φορητός πομποδέκτης, μικροποσότητα κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας και το όχημα, που χρησιμοποιούσαν. Η έρευνα, αναφέρει, τέλος, η Αστυνομία, των αστυνομικών, συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Exit mobile version