Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 11χρονη Χανιά: Μαρτυρία για την «εξαφανισμένη» ζακέτα – Ψάχνουν το κινητό
ΕΛΛΑΔΑ

11χρονη Χανιά: Μαρτυρία για την «εξαφανισμένη» ζακέτα – Ψάχνουν το κινητό

11χρονη Χανιά: Πολίτης που έκανε τον περίπατό του στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 11χρονη Ιωάννα βρήκε την ζακέτα της άτυχης μικρής.

Σε σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται η Κρήτη από τον τραγικό θάνατο της 11χρονης σε βραχώδη περιοχή στα Χανιά. Ωστόσο, μια νέα μαρτυρία για τη μοιραία ημέρα που η 11χρονη Ιωάννα βρέθηκε νεκρή σε βραχώδη παραλία στα Χανιά, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Creta24. Την περιοχή που βρέθηκε νεκρό το κορίτσι επιλέγουν καθημερινά αρκετοί πολίτες για να κάνουν τον περίπατό τους. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Μιχάλης Βιζυράκης, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, λίγο πριν εντοπιστεί το άψυχο σώμα του κοριτσιού.

Ο κ. Βιζυράκης αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια του περιπάτου του είδε την ζακέτα του κοριτσιού, που αναζητούν τις τελευταίες ημέρες οι αρχές καθώς τόσο το ρούχο όσο και το κινητό του κοριτσιού δεν βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας.

«Περπατάω εδώ 20 χρόνια κάθε μέρα. Στις 9 το πρωί κάθε μέρα βρίσκομαι εδώ. Τη συγκεκριμένη ημέρα, είδα μια ζακέτα κρεμασμένη σε ένα δέντρο. Με προβλημάτισε, όχι για κακό, δεν πήγε το μυαλό μου ότι έγινε κάποιο ατύχημα. Κοίταξα μήπως την ξέχασε κανένας, να του πω ξέχασες τη ζακέτα σου. Δεν είδα κανέναν και συνέχισα να περπατώ. Μάλιστα την άγγιξα με την άκρη του δακτύλου μου, αλλά έφυγα γιατί φοβήθηκα μη νομίζει κανείς ότι πάω να την κλέψω. Μαζί με τη ζακέτα κρεμόταν και μια μάσκα», ανέφερε ο κ. Βιζυράκης.

Ατύχημα;

Ο δικηγόρος κ. Αντρέας Βροντάκης είναι ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, που περπατά καθημερινά στο συγκεκριμένο σημείο. «Την συγκεκριμένη μέρα δεν είχα έρθει στην περιοχή. Εγώ έχω να πω ότι κατ’ εμέ αποκλείω την περίπτωση της αυτοκτονίας γιατί παιδιά ηλικίας 11, 12, 13 χρονών δεν προβαίνουν σε αυτήν τη απονενοημένη πράξη. Το πιθανότερο για εμένα σενάριο είναι αυτό του ατυχήματος», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Creta24.

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο κορίτσι είχε φύγει από το σπίτι του γύρω στις 8 το βράδυ της Τρίτης για έναν περίπατο. Κάμερες την κατέγραψαν να μπαίνει σε μίνι μάρκετ από όπου πήρε γαριδάκια και άλλα σνακ. Κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Το κορίτσι δεν γύρισε στο σπίτι του βράδυ. Το επόμενο πρωί στις 11 δηλώθηκε η εξαφάνισή της στην Αστυνομία και ξεκινά η κινητοποίηση για τον εντοπισμό της.

Ένα ζευγάρι περιπατητών χθες το απόγευμα ενημέρωσε την αστυνομία ότι εντοπίστηκε ένα νεκρό κορίτσι στα βράχια δίπλα στην θάλασσα, κάτω από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Οι άνδρες της επιχείρησης σπεύδουν στο σημείο που τους υποδεικνύουν και το άψυχο σώμα του κοριτσιού, ανήκει στην 11χρονη. Να σημειωθεί επίσης πως το κορίτσι φορούσε ζακέτα η οποία δεν βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα της, όπως επίσης ούτε το κινητό της.

11χρονη Χανιά: Ανοίγουν στόματα για το δύσκολο παρελθόν

Καταθέσεις από πρόσωπα κλειδιά έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν τις “πολλές φασαρίες” και την “ταλαιπωρία” που είχε περάσει η 11χρονη σύμφωνα με την μητέρα της, μια “ταλαιπωρία” που της είχε προκαλέσει τάσεις φυγής. Το κινητό της μαθήτριας που δεν βρέθηκε στο σημείο της πτώσης αναζητούν οι αστυνομικοί, ευελπιστώντας ότι ίσως κρύβει στοιχεία που θα ξεκαθαρίσουν το αν ο θάνατος της ήταν τραγικό ατύχημα ή αυτοκτονία.

“Ε, ίσως έτσι όπως λογοφέραμε να έφαγε και καμιά. Μισή ντροπή δική μου, μισή ντροπή δική της”, είχε πει χαρακτηριστικά ο πατέρας της 11χρονης στο δικαστήριο τον Οκτώβριο του 2019, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ξυλοδαρμού με θύμα μια δασκάλα του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Ο θερμόαιμος άνδρας γρονθοκόπησε, κλώτσησε και τράβηξε από τα μαλλιά τη δασκάλα όταν εκείνη του απαγόρευσε να πάρει τα παιδιά από το σχολείο καθώς υπήρχε δικαστική απαγόρευση.

Το δικαστήριο τότε τον είχε καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, χωρίς αναστολή. Το συγκεκριμένο συμβάν είναι ένα μόνο από αυτά που εξετάζουν οι αρχές, ερευνώντας σε βάθος το παρελθόν της οικογένειας της 11χρονης.

Ψυχίατρος παρακολουθούσε τη μικρούλα

Αναφερόμενη μεταξύ άλλων στον ξυλοδαρμό της δασκάλας, η μητέρα της Ιωάννας μιλώντας στον alpha παραδέχτηκε ότι την 11χρονη παρακολουθούσε ψυχίατρος. “Παιδοψυχίατρος την παρακολουθούσε πολύ πιο πριν από το περιστατικό ξυλοδαρμού της δασκάλας της από τον πατέρα της. Μέσα στον γάμο είχαμε πολύ άσχημα πράγματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά η γυναίκα. Η ψυχίατρος μάλιστα έχει κληθεί να καταθέσει στους αστυνομικούς.

Προβληματισμό συνεχίζουν να προκαλούν οι 15 ώρες που χρειάστηκαν για να ενημερώσει η μητέρα του άτυχου κοριτσιού την αστυνομία για την εξαφάνιση. Την προηγούμενη φορά που η 11χρονη έφυγε από το σπίτι, είχε καταφέρει μόνη της να την εντοπίσει και ίσως πίστευε ότι θα το έκανε και αυτή τη φορά, κάτι που ενδεχομένως να ήταν η αιτία για την καθυστερημένη αντίδραση.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του κινητού καθώς πιστεύουν ότι ενδεχομένως να “κρύβει” σημαντικά στοιχεία. Εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιος να βρήκε το τηλέφωνο στο σημείο της πτώσης και να το “πήρε”, ή ακόμα και να έχει χαθεί κάπου αλλού η συσκευή. Μέχρι στιγμής πάντως κανένα άτομο ούτε από το οικογενειακό, αλλά ούτε από το σχολικό και φιλικό περιβάλλον της 11χρονης δεν φαίνεται να έχει δεχτεί κάποιο “προειδοποιητικό” μήνυμα από το άτυχο κορίτσι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις