Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κλιματιστικό αυτοκίνητο: Τι πρέπει να κάνετε πάντα πριν το ανοίξετε
PLUS

Κλιματιστικό αυτοκίνητο: Τι πρέπει να κάνετε πάντα πριν το ανοίξετε

Κλιματιστικό αυτοκίνητο: Πώς να προστατέψετε εσάς και το αμάξι σας

Το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο είναι σωτήριο, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού. Όταν η θερμοκρασία είναι στα ύψη αποτελεί τον μόνο τρόπο για να δροσιστούμε και κάνει την οδήγηση πιο άνετη. Πολλοί το ανοίγουν, όμως, παραλείποντας ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνουμε πάντα πριν το ανοίξουμε. Δεν είναι σημαντικό μόνο για το αυτοκίνητο, αλλά και για την υγεία σας. Το Healthy Life Tricks μας λέει τι πρέπει να κάνουμε: να ανοίξουμε τα παράθυρα, λόγω του βενζόλιου.

Τι είναι το βενζόλιο; Είναι μια φυσική αλλά τοξική χημική ένωση που συνδέεται με τον καρκίνο, συσσωρεύεται στα νεφρά, το συκώτι και τους ιστούς των οστών και το σώμα μας δυσκολεύεται να το εξουδετερώσει. Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται κάτω από τον ήλιο με τα παράθυρα κλειστά – όπως θα έπρεπε, φυσικά – το βενζόλιο συσσωρεύεται στο ζεστό αέρα και κυκλοφορεί μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο. Έρευνες λένε ότι συνδέεται με το σκληρό πλαστικό των καθισμάτων. Αν η θερμοκρασία φτάσει ή ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, μπορεί να υπάρξει ως και 40 φορές περισσότερο βενζόλιο.

Πώς συνδέεται ο κλιματισμός με αυτό το πρόβλημα;

Όταν τον ανοίγετε, βγαίνει πρώτα ζεστός και μετά κρύος αέρας. Ο ζεστός αέρας περιέχει βενζόλιο. Για αυτό είναι καλύτερο να ανοίγετε τα παράθυρα πριν ανοίξετε τον κλιματισμό! Θα μπει φρέσκος αέρας μέσα και ο ζεστός αέρας θα βγει έξω. Οπότε ξανασκεφτείτε το πριν ανοίξετε το κλιματιστικό με το που μπείτε στο αυτοκίνητο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις