Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Δημοσκόπηση Metron Analysis 2021: Δριμεία επίθεση Τσίπρα – Γεννηματά στην κυβέρνηση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis 2021: Δριμεία επίθεση Τσίπρα – Γεννηματά στην κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Metron Analysis 2021: Στον απόηχο της μεγάλης δημοσκόπησης

Στον απόηχο της μεγάλης δημοσκόπησης του MEGA, που εμφανίζει τη ΝΔ να συντηρεί προβάδισμα 14 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και την οικονομία. Tις 14 μονάδες φτάνει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. H ΝΔ προηγείται με 34% ενώ o ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,1%. Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%. Έκπληξη αποτελεί η άνοδος του ΜέΡΑ 25 το οποίο από 2,8% τον Απρίλιο ανεβαίνει στο 4,7% αφήνοντας πίσω του την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Επίθεση Τσίπρα κατά ΝΔ

Η κυβέρνηση θεσμοθετεί 10ωρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες δηλώνει την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας κατά συνάντησή του με το προεδρείο του ΣΕΠΕ, με φόντο το νέο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά. «Είμαι πολύ ανήσυχος για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Είναι συνολικά μια αντίληψη που έρχεται να παγιώσει στην αγορά εργασίας σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων». Παρότι πανδημία και ιατρική περίθαλψη παραμένουν το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα σύμφωνα με το 33% των πολιτών, το ποσοστό αυτό έπεσε 16 μονάδες από τον Απρίλιο.

Αντιθέτως, το πρόβλημα της οικονομίας δείχνει να ανησυχεί ολοένα και περισσότερους και ανεβαίνει από το 27 στο 31%, ενώ η ανεργία ανεβαίνει από 7% στο 11%. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύθηκε την κρίση για να επιβάλλει συντηρητικές πολιτικές τονίζει η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τα εργασιακά. «Στήριξε μόνο τους ισχυρούς, εγκατέλειψε τη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα». H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκε στην κατάργηση των αντεργατικών, όπως είπε, διατάξεων όταν το επιτρέψουν οι πολιτικοί συσχετισμοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις