Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κηδεία: Τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο
ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κηδεία: Τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κηδεία: Είπαν το τελευταίο αντίο

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α΄ νεκροταφείου Αθηνών η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, ο οποίος έφυγε την περασμένη Δευτέρα (24/5) από τη ζωή. Η κηδεία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου έγινε σε οικογενειακό κύκλο, ενώ τη σορό του συνόδευσαν τα παιδιά του Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, η σύζυγός του και ο αδελφός του Θεόδωρος Αγγελόπουλος με τη σύζυγό του Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η οικογένεια του εκλιπόντος είχε ζητήσει αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Η ίδρυση της Χαλυβουργικής

Στις 3 Μαρτίου 1948 ιδρύθηκε η Χαλυβουργική ΑΕ και τέσσερα χρόνια μετά, το 1952, σε παραθαλάσσια έκταση κοντά στην Ελευσίνα κατασκευάζονται μοντέρνες μονάδες παραγωγής σιδήρου, για να ακολουθήσουν στις 27 Ιουλίου 1963 τα εγκαίνια της πρώτης υψικαμίνου στην Ελλάδα. Στη σκληρή μάχη για τη χορήγηση της σχετικής άδειας οι Αγγελόπουλοι είχαν συγκρουστεί με την οικογένεια Τσάτσου των τσιμέντων «Ηρακλής», αλλά κέρδισαν την προτίμηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τα εγκαίνια της υψικαμίνου έκανε ο βασιλιάς Παύλος, ουσιαστικοποιώντας από τότε μια στενή οικογενειακή σχέση.

Η μισή Ελλάδα περίπου χτίστηκε τις δύο επόμενες δεκαετίες με χάλυβα της Χαλυβουργικής. Ο δημιουργός Θεόδωρος Αγγελή Αγγελόπουλος έχει πεθάνει από το 1953, τα παιδιά του Δημήτρης, Παναγιώτης και Γιάννης εξελίσσονται σε πρωταγωνιστές της ελληνικής βιομηχανικής εποχής, χωρίς να ξεχνούν ποτέ τον άλλο τους αδελφό Αγγελο, που ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο την περίοδο της Κατοχής δεν είχε διστάσει να συμμετάσχει ως Γραμματέας Οικονομικών στην «κυβέρνηση του βουνού» ενώ στην πρώτη μεταπολεμική κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου είχε τοποθετηθεί υφυπουργός Οικονομικών. Η περιουσία των Αγγελόπουλων κάνει άλματα και οι επενδύσεις στον εφοπλιστικό τομέα διαδέχονται η μία την άλλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις