Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Astrazeneca θρομβώσεις – γυναίκες: «Ναι» στο εναλλακτικό εμβόλιο για τις νεότερες από Γκάγκα
ΕΛΛΑΔΑ

Astrazeneca θρομβώσεις – γυναίκες: «Ναι» στο εναλλακτικό εμβόλιο για τις νεότερες από Γκάγκα

Astrazeneca θρομβώσεις - γυναίκες: «Ναι» στο εναλλακτικό εμβόλιο για τις νεότερες

Για τους κινδύνους των εμβολίων και το AstraZeneca μίλησε στην ΕΡΤ η Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής “Σωτηρία”. “Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές. Έχει γίνει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν παρενέργειες, όπως υπάρχουν σε όλα τα φάρμακα. Και αυτές μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αν ξέρουμε τα συμπτώματα. Να σας πω μόνο ότι οι δύο γιοι μου έχουν κάνει το AstraZeneca”. Κατηγορηματική ότι το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα ήταν η κ. Γκάγκα. Μιλώντας στην ΕΡΤ η Διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής “Σωτηρία” ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη. Όσον αφορά στο ποιες ηλικιακές κατηγορίες μπορούν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο η κ. Γκάγκα ανέφερε: “Το πρόβλημα είναι στις πολύ νεαρές ηλικίες και εκεί δεν το δίνουμε το εμβόλιο.

Για τις μεγαλύτερες ηλικίες δεν υπάρχει κανένα θέμα. Σε μια νεαρή γυναίκα, αν υπάρχει εναλλακτικό εμβόλιο, φυσικά να επιλέξει το εναλλακτικό”. Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας η κ. Γκάγκα τόνισε ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. “Έχουμε περίπου 2.500 λιγότερους νοσηλευόμενους από ότι είχαμε πριν από δύο μήνες και στις εντατικές μονάδες είμαστε κάτω από τους 600 ανθρώπους”. Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό θανάτων η πνευμονολόγος τόνισε “Φυσικά οι θάνατοι στεναχωρούν όλους μας. έχουμε γύρω στους 1.100 κατοίκους ανά εκατομμύριο κατοίκους. Είμαστε καλύτερα από τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ιταλία. Δεχόμαστε μια τρομερή κριτική. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Νομίζω ότι έχουμε όλοι οι γιατροί, μέσα στο ΕΣΥ, έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε τόσο πολύ γιατί ξεκινήσαμε από άλλο κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας” τόνισε η κ. Γκάγκα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις