Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σπιτικά πατατάκια στο τηγάνι: Η πιο εύκολη και υγιεινή συνταγή για να τα πετύχετε
PLUS

Σπιτικά πατατάκια στο τηγάνι: Η πιο εύκολη και υγιεινή συνταγή για να τα πετύχετε

Σπιτικά πατατάκια στο τηγάνι: Φτιάξτε τα πιο υγιεινά τσιπς εύκολα και γρήγορα

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα τραγανά τσιπς. τα πατατάκια. Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, μας συνοδεύει από την πιο λαμπερή έξοδο ως και την μάζωξη με τους φίλους για ταινία. Η κατανάλωσή του όμως, είναι αρκετή αφού κανένας δε μένει στο ένα- δύο. Αντί λοιπόν να τρέχεις στο περίπτερο της γειτονιάς μέσα στο βράδυ για να κάνεις refill στο μπολ, δες εδώ πως να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά και υγιεινά πατατάκια και δεν θα ξεμείνεις ποτέ ξανά!

Η συνταγή για σπιτικά πατατάκια θα σε συναρπάσει, αφού θα δεις ότι πολύ εύκολα μπορείς να φτιάξεις chips για όλη την οικογένεια, την παρέα ή και μόνο τον εαυτό σου, με πολύ απλά υλικά, χωρίς να περιέχουν όλα αυτά τα συντηρητικά που έχουν τα συσκευασμένα. Δες λοιπόν, πώς θα το καταφέρεις αυτό παρακάτω.

Τα υλικά για τα σπιτικά chips:

500 γραμμάρια πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ηλιέλαιο

Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 120-140 βαθμούς. Βάζουμε ηλιέλαιο στο τηγάνι. Στη συνέχεια πλένουμε και κόβουμε πολύ λεπτές τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ για να τις ξεπλύνουμε.
Μετά, απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με πετσέτα και καλύπτουμε με ακόμα μια πετσέτα προκειμένου να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Τηγανίζουμε τα πατατάκια σε δόσεις, για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε, έπειτα τα τηγανισμένα πατατάκια σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τη ρίγανη όσο είναι ακόμα ζεστά. Μεταφέρουμε τα πατατάκια σε ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα!
-Tip: Μπορούμε να φτιάξουμε πατατάκια με διάφορες γεύσεις, όπως πάπρικα. Φτιάξτα όπως αρέσουν σε όλη την οικογένεια, ή κάνε ξεχωριστές δόσεις!

Δείτε την παρακάτω συνταγή για σπιτικά τσιπς πατάτας

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις