Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αρπαγή 10χρονης – Θεσσαλονίκη: Ξεκινά έρευνα για να βρουν τους συνεργούς της 34χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Αρπαγή 10χρονης – Θεσσαλονίκη: Ξεκινά έρευνα για να βρουν τους συνεργούς της 34χρονης

Αρπαγή 10χρονης - Θεσσαλονίκη: Επανεξέταση των επαφών της 34χρονης

Την περαιτέρω ανάκριση για την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη, που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από την 34χρονη τον Ιούνιο του 2020, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι δικαστές του Συμβουλίου, αντί να παραπέμψουν την υπόθεση στο ακροατήριο, αποφάσισαν να επιστρέψουν τη δικογραφία στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα νέα έρευνα για να εξεταστεί η τυχόν εμπλοκή επιπλέον προσώπου ή προσώπων στην υπόθεση. Προς τούτο θα επανεξεταστούν εκ νέου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 34χρονης, μέσω της διαδικασίας άρσης του απορρήτου, και θα επιχειρηθεί μια πιο ουσιαστική ανάλυση των επαφών της.

Θα εξεταστεί εκ νέου κατά πόσο τα πρόσωπα με τα οποία συνομίλησε το επίμαχο 48ωρο της απαγωγής συσχετίζονται με την υπόθεση και ενδεχομένως συνδέονται με κάποιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Τέτοια έρευνα είχε γίνει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, η οποία διήρκεσε οκτώ μήνες, αλλά δεν οδήγησε σε συγκεκριμένους συσχετισμούς. Αίτημα να γίνει εκ νέου άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης είχε υποβάλει πρόσφατα και η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Με βάση τα ευρήματα της κύριας ανάκρισης, η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών είχε προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η 34χρονη, ως μοναδική κατηγορούμενη, αντιμετωπίζοντας σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως αρπαγή, βιασμό, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κ.ά. Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην δικαστεί για πορνογραφικό υλικό.

Παράταση προσωρινής κράτησης της 34χρονης

Ο νέος κύκλος ερευνών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες καθώς σε ισχύ είναι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Θα ακολουθήσει νέα εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο και έκδοση βουλεύματος ενόψει παραπομπής σε δίκη. Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Δικαστικό Συμβούλιο παράλληλα με την περαιτέρω ανάκριση διέταξε την παράταση, κατά ένα εξάμηνο, της προσωρινής κράτησης της 34χρονης, η οποία βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις