Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καμάλα Χάρις χειραψία: Αντιδράσεις για κλιπ που τη δείχνει να «σκουπίζει» το χέρι της
ΚΟΣΜΟΣ

Καμάλα Χάρις χειραψία: Αντιδράσεις για κλιπ που τη δείχνει να «σκουπίζει» το χέρι της

Καμάλα Χάρις χειραψία: Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει στα social media αλλά και τον διεθνή Τύπο ένα κλιπ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται η Καμάλα Χάρις να σκουπίζει το χέρι της στο παντελόνι της ύστερα από χειραψία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας. Ειδικότερα, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Μουν Τζάε-ιν, την Παρασκευή (21/5), αλλά η κίνησή της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Το twitter πήρε «φωτιά» μετά την κίνησή της να σκουπίσει το χέρι της επιδεικτικά. Ένας χρήστης έγραψε: «Αυτή είναι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ; Όχι μόνο ήταν ασεβής, αλλά θα χαρακτηρίζονταν από όλα τα μέσα ως ‘ρατσιστική’ κίνηση εάν ήταν Ρεπουμπλικανή». Ένας άλλος έκανε λόγο για προσβλητική κίνηση: «Η Καμάλα Χάρις προσβάλει τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν σκουπίζοντας το χέρι της μετά την χειραψία τους».

Ουάου, τι ντροπιαστικό

«Ουάου, τι ντροπιαστικό», αναφέρει ένα άλλο σχόλιο. «Είναι σύμφωνη αυτή η χειρονομία με το διπλωματικό πρωτόκολλο; Ή μήπως τα χέρια του προέδρου Μουν ήταν ιδρωμένα;» διερωτάται ένας άλλος χρήστης.

Η συζήτηση για το στιγμιότυπο που κατέγραψε η κάμερα δεν περιορίστηκε μόνο στα social media αλλά επεκτάθηκε και σε αμερικανικά, βρετανικά και αυστραλιανά ΜΜΕ. Ο παρουσιαστής στο Sky News Australia Ρόουαν Ντιν έκανε το εξής σχόλιο αφού παρακολούθησε το επίμαχο κλιπ «Αν το είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ φαντάζεστε τι σάλος θα είχε προκύψει. Θα ήταν σαν να είχε έρθει η συντέλεια του κόσμου».

«Πολλοί Αμερικανοί έχουν γίνει πιο προσεκτικοί με τα μικρόβια από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού την περασμένη χρονιά, όμως η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις μπορείς να έκανε τις ανησυχίες της υπερβολικά εμφανείς» σχολιάζει το Fox στο άρθρο του για το περιστατικό, το οποίο χαρακτηρίζει «χοντράδα».

Υπήρξαν βέβαια και αυτοί που υποστήριξαν ότι η συνάντηση έγινε εν μέσω πανδημίας και πως η κίνηση αυτή ήταν αυθόρμητη. «Ζούμε σε εποχή κορωνοϊού. Κι εγώ πλένω αμέσως τα χέρια μου μόλις αγγίξω κάποιον άλλον», τονίζουν. Σημειώνεται ότι ήταν από τις πιο σημαντικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Λευκό Οίκο από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε καθήκοντα και μάλιστα από τις πρώτες χωρίς την χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις