Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Νταμιάνο Eurovision – κοκαΐνη: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον σάλο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νταμιάνο Eurovision – κοκαΐνη: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον σάλο

Νταμιάνο Eurovision - κοκαΐνη: Το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει σάλο - Τι απαντά ο ίδιος.

Σάλος προκλήθηκε στα social media σχετικά με ένα πλάνο που έπιανε μια «ύποπτη» κατά πολλούς κίνηση του Νταμιάνο Ντάβιντ, του τραγουδιστή των Maneskin που εντυπωσίασαν χθες στη σκηνή του Ρότερνταμ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η EBU επί του θέματος αναφέρεται πως ο τραγουδιστής θα υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις, μόλις επιστρέψει στην πατρίδα του.

Η ανακοίνωση αναφέρει

«Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU.

Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπείας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις».

Η Ιταλία στέφθηκε νικήτρια με το τραγούδι «Zitti e buoni», που συγκέντρωσε συνολικά 524 πόντους.

Η μετάφραση:

Σκάστε και να είστε υπάκουοι (Zitti e buoni)

Αυτοί δεν ξέρουν για τί μιλάω
Ρούχα βρώμικα, αδερφέ, μέσα στη λάσπη
Κίτρινο του τσιγάρου ανάμεσα στα δάχτυλα
Περπατάω με ένα τσιγάρο
Συγχώρα με, αλλά πιστεύω πολύ
ότι μπορώ να κάνω αυτό το άλμα
Ακόμα κι αν δρόμος είναι ανηφορικός
για αυτό τώρα προπονούμαι

Καλησπέρα κυρίες και κύριοι
Έξω οι ηθοποιοί
Καλύτερα να πιάσετε τις “μπάλες” σας
Καλύτερα να σκάσετε και να είστε υπάκουοι
Εδώ ο κόσμος είναι περίεργος, σαν ναρκέμποροι
Πολλές νύχτες έμεινα κλεισμένος απ’ έξω
Τώρα γυρίζω χτυπώντας πόρτες
Το βλέμμα ψηλά σαν αναβάτες
Συγγνώμη μαμά αν είμαι πάντα έξω, αλλά…

Είμαι θεότρελος, αλλά διαφορετικός από αυτούς
Κι εσύ είσαι θεότρελη, αλλά διαφορετική από αυτούς
Είμαστε θεότρελοι, αλλά διαφορετικοί από αυτούς
Είμαστε θεότρελοι, αλλά διαφορετικοί από αυτούς
Όχι

Έχω γράψει σελίδες και σελίδες
Έχω δει αλάτι και μετά δάκρυα
Αυτοί οι άντρες στα αμάξια (λένε)
μην σκαρφαλώνεις πάνω από τα ορμητικά νερά
Γραμμένο πάνω σε μια ταφόπλακα
“Στο σπίτι μου δεν υπάρχει Θεός”
Αλλά αν καταλάβεις το νόημα του χρόνου
θα αναστηθείς από τη λήθη σου
Δεν υπάρχει άνεμος που να σταματά
τη φυσική δύναμη
Απ’ τη σωστή οπτική γωνία
μπορείς να νοιώσεις την ευφορία του ανέμου
Με κέρινα φτερά στην πλάτη
θα ψάξω για εκείνο το ύψος
Δοκίμασε να μου κόψεις το κεφάλι
Γιατί…

Είμαι θεότρελος, αλλά διαφορετικός από αυτούς
Κι εσύ είσαι θεότρελη, αλλά διαφορετική από αυτούς
Είμαστε θεότρελοι, αλλά διαφορετικοί από αυτούς
Είμαστε θεότρελοι, αλλά διαφορετικοί από αυτούς
Όχι

Ο κόσμος μιλάει, δυστυχώς
μιλάει, αλλά δεν ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει
Πήγαινέ με κάπου που θα επιπλέω
επειδή εδώ δεν μπορώ να αναπνεύσω
Ο κόσμος μιλάει, δυστυχώς
μιλάει, αλλά δεν ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει
Πήγαινέ με κάπου που θα επιπλέω
επειδή εδώ δεν μπορώ να αναπνεύσω
Ο κόσμος μιλάει, δυστυχώς
μιλάει, αλλά δεν ξέρει για ποιο γαμημένο πράγμα μιλάει
Πήγαινέ με κάπου που θα επιπλέω
επειδή εδώ δεν μπορώ να αναπνεύσω

Είμαι θεότρελος, αλλά διαφορετικός από αυτούς
Κι εσύ είσαι θεότρελη, αλλά διαφορετική από αυτούς
Είμαστε θεότρελοι, αλλά διαφορετικοί από αυτούς
Είμαστε θεότρελοι, αλλά διαφορετικοί από αυτούς

Είμαστε διαφορετικοί από αυτούς

Ιταλός τραγουδιστής Eurovision: Τι απάντησε

Πολλοί χρήστες στο twitter έσπευσαν να τον εγκαλέσουν, κατηγορώντας τον για χρήση ναρκωτικών σε ζωντανή μετάδοση, κατά τη διάρκεια του μουσικού διαγωνισμού. Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τέτοιος που του έγινε σχετική ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά όσα κάποιοι του αποδίδουν. «Δεν χρησιμοποιώ ναρκωτικά, παρακαλώ παιδιά, μην το λέτε αυτό. Μην το λέτε πραγματικά. Οχι κοκαΐνη παρακαλώ, μην το λέτε αυτό» επανέλαβε πολλές φορές, υποστηρίζοντας ότι απλώς είχε σκύψει για να δει ένα ποτήρι που έσπασε κατά λάθος ο κιθαρίστας του συγκροτήματος.

‘Είμαστε πραγματικά κατά των ναρκωτικών’

Οι Maneskin επανήλθαν στη συνέχεια με περαιτέρω διευκρινίσεις στο Instagram, όπου έγραψαν: «Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι για το τι λένε μερικοί άνθρωποι σχετικά με το ότι ο Νταμιάνο έκανε χρήση ναρκωτικών. Είμαστε πραγματικά κατά των ναρκωτικών και δεν χρησιμοποιούμε ποτέ κοκαΐνη. Είμαστε έτοιμοι να υποστούμε τεστ, γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Είμαστε εδώ για να παίξουμε τη μουσική μας και είμαστε τόσο χαρούμενοι για τη νίκη μας στη Eurovision και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη. Το Rock’n Roll δεν πεθαίνει ποτέ. Σας αγαπάμε».

Η πρώτη ανάρτηση

Ο Damiano David, ο frontman στου συγκροτήματος Maneskin που κέρδισε φέτος τη Eurovision, έκανε την πρώτη του ανάρτηση μετά τη χθεσινή βραδιά και τον σάλο με τα ναρκωτικά. Ο εκκεντρικός λοιπόν, τραγουδιστής με τα μαύρα νύχια δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη νίκη του και τη βαθμολογία που έλαβε τόσο από τις κριτικές επιτροπές των χωρών όσο και από το κοινό.

Σήμερα μάλιστα, προέβη στην πρώτη του δημοσίευση στον προσωπικό και επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, ανεβάζοντας μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να ανταλλάσσει ένα φιλί στο στόμα με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος. «Ένα ευχαριστώ σε όλους εσάς. Μια νέα εποχή έχει μόλις αρχίσει», έγραψε ο Damiano χαρακτηριστικά και όπως ήταν αναμενόμενο, τα likes, οι αντιδράσεις και τα σχόλια έπεσαν «βροχή», την ώρα που έχει ξεσπάσει συζήτηση για το αν έκανε χρήση ναρκωτικών την ώρα της Eurovision.

Måneskin: Πώς ξεκίνησαν

Αποτελούμενοι από τον τραγουδιστή Νταμιάνο Νταβίντ, την μπασίστρια Βιτόρια Ντε Αντζέλις, τον κιθαρίστα Τομάς Ράτζι και τον ντράμερ Ίθαν Τόρκιο, οι Maneskin γνωρίζονταν από το γυμνασίου.  Δεν ήταν όμως παρά το 2015 όταν άρχισαν να παίζουν μαζί. To όνομά τους, Måneskin, είναι δανέζικο και σημαίνει φεγγαρόφως. Θα περνούσαν δύο χρόνια πριν καταφέρουν να κερδίσουν το ιταλικό κοινό με την εμφάνισή τους στο talent show X Factor της Ιταλίας, όπου το 2017 κατέκτησαν την δεύτερη θέση.  Η μεγάλη τους επιτυχία όμως, ήρθε με το τραγούδι Morirò da Re, θα πεθάνω σαν βασιλιάς.

To 2018 η μπάντα κυκλοφόρησε το κομμάτι Torna a Casa που έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Το τραγούδι  μιλάει για τη Μαρλένα, ένα κορίτσι που πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του. “Η Μαρλένα είναι η εικόνα που έχουμε για την νεότητα”, είχαν δηλώσει σε συνέντευξή τους στην ιταλική Vogue. Όπως λένε αντλούν έμπνευση από τις συναυλίες και την διάδρασή τους με τον κόσμο. Κάπως έτσι κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Il ballo della vita, Ο χορός της ζωής.

Måneskin: Το 2021 και η Eurovision

Το 2021 φαίνεται πως είναι μία πολύ καλή χρονιά για τους Maneskin. Πέρα από την μεγάλη τους νίκη στην Eurovision, κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους, Teatro d’ira, Το θέατρο της οργής. Κυκλοφόρησαν επίσης την επιτυχία Vent’anni, Είκοσι Χρόνια, ενώ φωτογραφήθηκαν γυμνοί από τον Ολιβιέρο Τοσκάνι. Όπως είπαν ήθελαν να εκφράσουν ελευθερία.

Damiano David: Αυτή είναι η κούκλα σύντροφος του 22χρονου νικητή της Eurovision 2021

Ο 22χρονος θεωρείται sex symbol στη χώρα του και ο γυναικείος πληθυσμός τον λατρεύει! Ωστόσο αυτός έχει δώσει εδώ και τέσσερα χρόνια την καρδιά του στην εντυπωσιακή Giorgia Soleri. Ο ίδιος ο Damiano David έκανε μάλιστα πρόσφατα γνωστό ότι είναι αρραβωνιασμένος με τη Soleri μέσω μιας ιστορίας Instagram που τον απεικονίζει να αγκαλιάζει την νεαρή καλλονή και να γράφει: «Μετά από σχεδόν 4 χρόνια μπορούμε να πούμε, σωστά;». Οι δυο τους είναι μαζί από το 2017, το έτος που οι Maneskin συμμετείχαν στο ιταλικό X- Factor και πήραν τη δεύτερη θέση. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το ζευγάρι κατάφερε να κρατήσει καλά κρυμμένη τη σχέση του παρά τα χρόνια που είναι μαζί.

Αλλά ποιο είναι το κορίτσι που μπόρεσε να κλέψει την καρδιά ενός από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της ιταλικής μουσικής σκηνής και πλέον του νικητή της Eurovision;

Η Giorgia Soleri είναι 25 ετών, κατάγεται από το Μιλάνο, αλλά μετακόμισε στη Ρώμη το 2020. Εργάζεται ως μοντέλο, αλλά και influencer. Στο Instagram έχει περισσότερους από 150 χιλιάδες ακόλουθους. Το προφίλ της, μετά την αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή, όπως αναμενόταν, είχε ένα μεγάλο κύμα μερικών χιλιάδων οπαδών.

Η Giorgia Soleri έχει στενό δεσμό με τη μητέρα της, με την οποία εμφανίζεται συχνά στα κοινωνικά δίκτυα και είναι επίσης πολύ ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα των δικαιωμάτων των γυναικών. Στο σώμα της έχει πολλά τατουάζ, το καθένα με ένα ιδιαίτερο και βαθύ νόημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις