Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Νικητής Eurovision 2021 Ιταλία: Ο ροκάς με τα μαύρα νύχια που ξεσήκωσε το Ρότερνταμ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νικητής Eurovision 2021 Ιταλία: Ο ροκάς με τα μαύρα νύχια που ξεσήκωσε το Ρότερνταμ

Νικητής Eurovision 2021 Ιταλία: Αξιοπρεπέστατη η 10η θέση για την Ελλάδα με την Στεφανία, αδικήθηκε η Κύπρος και η Έλενα Τσαγκρινού

Νικήτρια του διαγωνισμού Eurovision 2021 η Ιταλία. Οι Ιταλοί με τους εντυπωσιακούς Maneskin και ένα ροκ τραγούδι με ιταλικό στίχο κέρδισαν το φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2021, συγκεντρώνοντας 524 βαθμούς. Οι Måneskin έγιναν ευρέως γνωστοί κατά τη συμμετοχή τους σε ιταλικό talent show που βγήκαν δεύτεροι, ενώ τα τραγούδια τους είναι εμπορικές επιτυχίες στη γείτονα.

Η Ιταλία αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για τη φετινή Eurovision και οι Måneskin πήραν με ευκολία την πρωτιά. Τα μέλη του συγκροτήματος (Damiano, Victoria, Thomas και Ethan) γνωρίζονται από το γυμνάσιο, ωστόσο ίδρυσαν την μπάντα μόλις το 2015. Οι τέσσερις τους συνέδεσαν τις μουσικές τους επιρροές από ροκ, ραπ μέχρι ρέγκε και ποπ και δημιούργησαν τους Måneskin! Το όνομά τους σημαίνει φεγγαροφώς στα δανέζικα και είναι προς τιμήν της χώρας καταγωγής του μπασίστα τους.

Ο frontman της ιταλικής μπάντας, Damiano David ξεσήκωσε με τη φωνή του, το ταλέντο του και την ενέργειά του όλους τους Ευρωπαίους! Ο 22χρονος ροκάς θεωρείται sex symbol στη χώρα του και ο γυναικείος πληθυσμός τον λατρεύει! Ωστόσο, ο ίδιος έχει χαρίσει την καρδιά του στην γνωστή στην Ιταλία Influencer και μοντέλο, Giorgia Soleri, με την οποία μάλιστα αρραβωνιάστηκαν μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης.

Δείτε την εμφάνιση που κέρδισε τη Eurovision 2021:

Ένα κομμάτι που μέσα από τους στίχους του ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και φωνάζει στους απανταχού αρνητικούς σχολιαστές, κουτσομπόληδες και υπέρμαχους του μπούλινγκ «Σκάσε και συμμορφώσου».

Στη δεύτερη θέση με την υπέροχη μπαλάντα της η Γαλλία.

Η Ελλάδα με τη Στεφανία και το Last Dance μπήκε στη δεκάδα, για πρώτη φορά από το 2013. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνοντας 170 βαθμούς η Ελλάδα κατέκτησε τη 10η θέση.

Η Κύπρος κατέκτησε τη 16η θέση, συγκεντρώνοντας 94 βαθμούς

Δυστυχώς, η χθεσινή βραδιά εξελίχθηκε δυσάρεστα για την εκπρόσωπο της ΚύπρουΈλενα Τσαγκρινού. Η πρώτη θέση στην οποία κληρώθηκε να εμφανιστεί είναι βέβαιο πως έπαιξε αρνητικό ρόλο καθώς παρότι η ίδια ήταν δυναμική, θελκτική και ιδιαίτερα δυναμική, τόσο στην ερμηνεία όσο και στην σκηνική της παρουσία, ο πάγος των πρώτων λεπτών που δεν είχε σπάσει φαίνεται πως την παρέσυρε προς τα κάτω με το τραγούδι «El Diablo» να προσγειώνεται τελικά στην 16η θέση ενώ όλη αυτή την περίοδο οι προσδοκίες που το συνόδευαν ήταν σαφώς υψηλότερες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις