Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πιστοποιητικό εμβολιασμού Ελλάδα: Αντιπαράθεση Κυρανάκη – Θεοχαρόπουλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού Ελλάδα: Αντιπαράθεση Κυρανάκη – Θεοχαρόπουλου

Πιστοποιητικό εμβολιασμού Ελλάδα: «Οι νέοι με μεγάλη ωριμότητα έκλεισαν εμβολιασμού»

Πολιτική αντιπαράθεση είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» o βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι η πρωτοβουλία Μητσοτάκη ήταν καταδικασμένη να αποτύχει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα το εφαρμόσουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Όσο προχωράει ο εμβολιασμός, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ελπίζουμε να πάνε τα πράγματα στον τουρισμό καλύτερα από πέρυσι» ανέφερε ο «γαλάζιος» βουλευτής. Στον αντίποδα, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε πιστοποιητικό μόνο για το εμβόλιο, υπογραμμίζοντας τις διαφορές της ελληνικής πρότασης με αυτή που θα εφαρμοστεί. «Όλοι ευχόμαστε να πάει πολύ καλά ο τουρισμός. Θα έπρεπε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε και η δημόσια υγεία να προφυλαχθεί και ο τουρισμός να ανοίξει με ασφάλεια» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυρανάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «λέει ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα στραβά» και πως «αντί να ζητήσετε συγγνώμη για αυτά που λέγατε, κάνετε κριτική σε άλλα». Στη συνέχεια, ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών και στην μεγάλη συμμετοχή των νέων. «Οι νέοι με μεγάλη ωριμότητα έκλεισαν εμβολιασμού» είπε.

«Είναι οι νέοι που κατηγορούσατε στις πλατείες» απάντησε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Στηρίζατε τους συνωστισμούς στις πλατείες εν μέσω lockdown» ανταπάντησε ο κ. Κυρανάκης, κάνοντας λόγο ότι «κανείς στην Ελλάδα δεν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε καλύτερα την πανδημία. Είναι λάθος που ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποίησε και ιδεολογικοποίησε τον κορωνοϊό». Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της βουλής, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι «λειτουργεί όπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα, με περιοστικά μέτρα. Δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές και οι υπάλληλοι της βουλής». Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτίμησε ότι οι ψηφοφορίες γίνονται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην έχει διαρροές η ΝΔ. «Και αυτό έγινε πρόβλημα δημοκρατίας» είπε. Τέλος, αμφότεροι καταδίκασαν την επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις