Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Σχολιάζει ο Γιάννης Ντσούνος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Σχολιάζει ο Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας πραγματικότητας με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου.

Με τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη συνομίλησε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός. Ανάμεσά τους και η μικρή Ντοά, που ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην ξανακλείσουν τα σχολεία, αλλά και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή κι έναν προτζέκτορα με διαδραστικό πίνακα στην τάξη της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως της είπε ότι το αίτημά της θα ικανοποιηθεί.

Στον πρώην επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ανατέθηκε να φτιάξει ένα podcast ντοκυμαντέρ για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η ιδέα ήταν του υπουργού Mεταφορών Κώστα Καραμανλή και η αφορμή ήταν τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ και την ΕΕ.

Θα πάει ψηλά

Την ώρα που ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι παρουσιαστές τον ενημέρωσαν ότι τους έστειλαν μια φωτογραφία ενός πιτσιρικά που τον παρακολουθούσε στην τηλεόραση. Λίγο αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε ανάρτηση στα social media και σχολίασε: «Ένας γονέας έστειλε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα αυτήν την φωτογραφία με το σχόλιο “από μικρός βλεπει Γεωργιάδη” . Ένα έχω να πω, το παιδί αυτό είναι πολύ έξυπνο και θα πάει ψηλά».

 

Το βιβλίο

Την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Τίποτα δεν ήταν εύκολο –Η ηρωίδα μάνα μου» έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ο Γιώργος Πατούλης έγραψε το βιβλίο ως ελάχιστο φόρο τιμής στην αγαπημένη του μητέρα, «ένα πόνημα ζωής, για όλα όσα μας δίδαξε, για τις αξίες και τα ιδανικά που μας εμφύσησε», όπως διευκρίνισε. Καλοτάξιδο να ευχηθούμε.

 

Χάκερ

Θύμα χάκερ έπεσε η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook και ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος έκανε μία ανάρτηση με αρκετό χιούμορ, που ενημέρωνε τον κόσμο τι ακριβώς είχε συμβεί: «Ο Ινδός φίλος μας Edo Raham αποφάσισε μόνος του ότι αντί για ΣΥΡΙΖΑ θα λεγόμαστε ΣΥ και άλλαξε το όνομα στη σχετική σελίδα στο φεισμπουκ. Φαίνεται ότι υπάρχει πλούσιο ενδιαφέρον από Ινδούς χρήστες για την ελληνική πολιτική σκηνή. Επειδή όμως το όνομα αλλάζει μόνο στο συνέδριο, έχουμε φροντίσει να λύσουμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να επαναφέρουμε το όνομα της σελίδας. Αν ο φίλος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί στον i-syriza και να επαναφέρει την πρότασή του στον δρόμο προς το συνέδριο».

 

Αποσύρεται

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. Ο κ. Τζαβάρας αντέδρασε έντονα στην μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τα πανεπιστημιακά τμήματα στον νομό Ηλείας που καταργούνται και κατέληξε: «Εγώ δεν υπήρξα ποτέ πολιτικάντης και δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό σχήμα, αλλά από την κοινωνία που 40 χρόνια μάχομαι στο επάγγελμα του δικηγόρου, μετά από αυτήν την κωμωδία αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, διότι ακριβώς δεν θέλω να δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να σκέφτεται ότι όσα λέω τα λέω για τα ψηφαλάκια».

 

Ο αγρότης

Μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική ο Κώστας Λαλιώτης είπε να δοκιμάσει και κάτι άλλο και οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην υπουργό να σκέφτεται να αξιοποιήσει κάτι χέρσα χωράφια που έχει κληρονομήσει από τους γονείς του. Ο κ. Λαλιώτης, που διαμένει πλέον στα Δολιανά που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του, σκέφτεται να καλλιεργήσει βουνίσιο τσάι, μια ποικιλία που είναι ανταγωνιστική και αποφέρει αρκετά κέρδη. Καλή πορεία, λοιπόν, στην νέα αρχή.

 

Συγκρίνονται;

Σε μια παράξενη σύγκριση προχώρησε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αφού με ανάρτησή του στα social media συνέκρινε την κατάσταση στην Μέση Ανατολή με το παιχνίδι επιβίωσης Survivor: «Η γεωπολιτική είναι σαν το survivor. Η κόκκινη ομάδα είναι Ερντογάν, Χεζμπολάχ, Χαμάς. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, αλλά η Ελλάδα είναι στην μπλε. Και η δοκιμασία είναι ομαδική». Πρωτότυπη σύγκριση η αλήθεια είναι.

 

Πήρε θέση

Σαφή θέση για την κούρσα που θα κρίνει τον επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πήρε μέσω συνέντευξής της η Εύα Καϊλή. Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε την συμπάθειά της στον Ανδρέα Λοβέρδο, που όπως σημείωσε έχει μεταρρυθμιστική γραμμή. Στην ίδια συνέντευξη η κα Καιλή χαρακτήρισε συμπαθή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο έκανε πολλές θετικές αναφορές.

 

Το γεύμα

Στο Καπάνι για βόλτα και γεύμα στο ουζερί του «Μήτσου» στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία είχε προσκαλέσει και όλες τις βουλευτίνες της συμπρωτεύουσας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση. Ανάμεσά τους οι κυρίες Ράπτη, Νοτοπούλου, Ευθυμίου, Αυγέρη, Αδάμου και Αντωνίου, ενώ παρούσα ήταν και η σύζυγος του περιφερειαρχη Κεντρικής Μακεδονίας Ελεάνα Βλάχου-Τζιτζικώστα.

Βόλτα στα λουλούδια

Την ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα ενθουσιάστηκε από την οργάνωση και με ανάρτησή του στα social media καλεσε τους πολίτες να την επισκεφθούν οπωσδήποτε.

Διαζύγιο

Μετά από δύο χρόνια όπου η κα Ράπτη είχε τελέσει με άκρα μυστικότητα τον γάμο της με ένα από τα μέλη της προσωπικής της φρουράς, φαίνεται ότι χωρίζει, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζευγάρι επέλεξε να τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις