Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να βγάλω τη βαφή μαλλιών από το δέρμα: Αφαιρέστε την εύκολα και γρήγορα
PLUS

Πώς να βγάλω τη βαφή μαλλιών από το δέρμα: Αφαιρέστε την εύκολα και γρήγορα

Πώς να βγάλω τη βαφή μαλλιών από το δέρμα: Αφαιρέστε εύκολα και γρήγορα

Πόσοι και πόσες μετανιώσαμε την ώρα και στιγμή που αρνηθήκαμε το “χρυσό” χέρι της κομμώτριας και είπαμε “Ας το δοκιμάσω μόνος/μόνη μου”.  Το βάψιμο των μαλλιών στο σπίτι είναι αναπόφευκτα μια πολύ μπελαλίδικη διαδικασία, όσες προσπάθειες και να καταβάλλουν οι εκάστοτε εταιρείες για να διευκολύνουν τον κόσμο. Σχεδόν πάντα, κατά την διαδικασία της βαφής μαλλιών, βάφεται και το δέρμα περιμετρικά από το τριχωτό της κεφαλής και όχι μόνο. Μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχουν τρόποι αφαίρεσης της βαφής από το δέρμα, αλλά όσο πιο νωρίς το αντιληφθείτε, τόσο πιο εύκολη θα είναι η αφαίρεση.

Για αφαίρεση της βαφής μαλλιών από το δέρμα δείτε τα εξής:

-Αν δεν έχει περάσει πολλή ώρα τότε μπορείτε να σκουπίσετε απαλά το δέρμα σας με βαμβάκι ελαφρώς βρεγμένο με ζεστό νερό. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν θα λειτουργήσει αν δεν γίνει άμεσα.
-Ελαιόλαδο ή Αμυγδαλέλαιο: Μπορείτε να τρίψετε την περιοχή βάζοντας ελαιόλαδο σε βαμβάκι ή σε καθαρή πετσέτα/πανί μέχρι να ξεθωριάσει το χρώμα.
-Baby Oil: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να τρίψετε την περιοχή βάζοντας βρεφικό λάδι σε βαμβάκι, ή αλλιώς ανακατέψτε λίγο baby oil με καθαριστικό προσώπου και εφαρμόστε στο σημείο που έχει βαφτεί με μία πετσέτα.

Οδοντόκρεμα:

-Τρίψτε την περιοχή με λίγη οδοντόκρεμα και ξεπλύνετε με νερό.
-Στάχτη από τσιγάρο ή από τζάκι: Τρίψτε την περιοχή με στάχτη και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
-Ασετόν: Βάλτε λίγο ασετόν σε βαμβάκι και τρίψτε την περιοχή. Ωστόσο αν έχετε ευαίσθητο δέρμα μην προτιμήσετε αυτήν τη μέθοδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις