Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά σε διαμέρισμα – Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα – Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο

Φωτιά σε διαμέρισμα - Ηράκλειο: Έγκαιρη η δράση της Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Πόρου στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να αποτρέπει τα χειρότερα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου και φούντωσε γρήγορα. Οι ένοικοί του πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν, ενώ ένας 78χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί ένα έγκαυμα στο χέρι του. Τα καλά νέα είναι ότι δε διατρέχει κανένα κίνδυνο η υγεία του.

Όπως μεταδίδει το ekriti.gr, στην περιοχή, μαζί με τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατέφτασε το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. Ολόκληρη η περιοχή καλύφθηκε από τους καπνούς. Στο διαμέρισμα προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. θα ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η διαταγή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων όσων υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών. Μάλιστα, σύμφωνα με την διαταγή, όποιοι αρνηθούν και δεν εμβολιαστούν, θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες. Θα δρομολογείται η αντικατάσταση τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλους του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και του Δημήτρη Φρέσκου. Δίνεται η προθεσμία έως τις 11 Ιουνίου να εμβολιαστούν και τρεις ημέρες περιθώριο, δηλαδή μέχρι τις 21 του μήνα, να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους.

Οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες, καθώς τίθεται για πρώτη φορά το ζήτημα της επιβολή εμβολιασμού ως προϋπόθεση εργασίας. Ακόμα αναπάντητο μένει το τι θα συμβεί με όσους αρνηθούν να το κάνουν, αφού πρόκειται για άνδρες με ειδική εκπάιδευση. Από την πλευρά του, το αρχηγείο κάνει λόγο για μια απόφαση προς θετική κατεύθυνση που έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι η ΕΜΑΚ υπάγεται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συνδράμει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τον εμβολιασμό να αποτελεί στοιχείο εξασφάλισης αδιάληπτης επιχειρησιακής λειτουργίας. Ξεκαθαρίζεται πως όσοι για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν απομακρύνονται από το σώμα απλά μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις