Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς ξεπαγώνω κρέας: Το κόλπο για να το κάνετε μέσα σε λίγα λεπτά
PLUS

Πώς ξεπαγώνω κρέας: Το κόλπο για να το κάνετε μέσα σε λίγα λεπτά

Πώς ξεπαγώνω κρέας: Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος

Πολλοί από εμάς ξεχνάμε το κρέας στην κατάψυξη, και όταν έρχεται η ώρα να μαγειρέψουμε, τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Αν βιάζεστε και δεν το έχετε αφήσει να ξεπαγώσει ήδη από το προηγούμενο βράδυ στο νεροχύτη σας, δοκιμάστε ένα επίσης ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι θα προκύψει πρόβλημα από πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων. Η μέθοδος αυτή είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Αρχικά θα πρέπει να έχετε χωρίσει το κρέας σας σε κομμάτια. Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεστε είναι καυτό νερό, όχι βραστό, και μερικές σακούλες φαγητού, που να κλείνουν αεροστεγώς.

Πρώτα ζεστάνετε το νερό μέχρι τους 60°C. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόλις που θα βλέπετε τις πρώτες φυσαλίδες να σχηματίζονται στην βάση της κατσαρόλας και πως, αν βάλετε το δάχτυλό σας στο νερό, θα αντέχετε μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Στη συνέχεια βάζετε το κάθε κομμάτι κρέας που θέλετε να αποψύξετε μέσα σε μία σακούλα και την κλείνετε. Βάλτε την σακούλα με το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και περιμένετε μερικά λεπτά. Συνιστάται να μην την αφήσετε στο νερό για πάνω από 45’ σε κάθε περίπτωση. Στη συνέχεια, αφού αποσύρετε το νερό από τη φωτιά και βγάλετε το κρέας από το ζεστό νερό, μπορείτε να το μαγειρέψτε κανονικά. Μπορείτε να το εφαρμόσετε και στο κοτόπουλο το οποίο χρειάζεται μόλις 10 λεπτά.

Τι να προσέξετε

Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά και άλλα είδη κρέατος σε περίπου 12 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός, ώστε το κρέας να μην αρχίσει να μαγειρεύεται μέσα στην σακούλα και ταυτόχρονα να μην προλάβουν να σχηματιστούν καθόλου βακτήρια. Η μέθοδος αυτή δεν συνίσταται για μεγάλα κομμάτια κρέατος, ή για ολόκληρο κοτόπουλο, επειδή θα χρειαστεί να παραμείνουν στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις