Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ – Παλαιστίνη πόλεμος: Έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Παλαιστίνη πόλεμος: Έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ισραήλ - Παλαιστίνη πόλεμος: «Παρακολουθούμε προσεκτικά τα όσα συμβαίνουν»

Η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Φατού Μπενσουντά, εκφράζοντας την ανησυχία της μετά από τα αιματηρά γεγονότα που εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες, είπε ότι θα διεξαχθεί έρευνα. Δήλωσε ότι ενδέχεται να διαπράττονται εγκλήματα πολέμου από Ισραήλ και Χαμάς, ενώ την απασχολεί η κλιμάκωση της βίας στις περιοχές. «Αυτά είναι γεγονότα που εξετάζουμε πολύ σοβαρά», επισημαίνει η Μπενσουντά, όπως αναφέρει το Reuters. «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τα όσα συμβαίνουν και υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει έρευνα… εξετάζουμε επίσης την εξέλιξη αυτών των γεγονότων». Από τις αιματηρές επιθέσεις έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 130 άνθρωποι στη Γάζα, ενώ στον τραγικό απολογισμό συμπεριλαμβάνονται δεκάδες παιδιά και εννέα Ισραηλινοί.

Από την Δευτέρα, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εκτόξευσε πάνω από δύο χιλιάδες πυραύλους και ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ. Οι ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν τη Γάζα με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να προαναγγέλλει ότι η παλαιστινιακή οργάνωση θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα».

Θρίλερ με την εισβολή του στρατού στη Γάζα

Κάπου δύο ώρες και κάτι αφού ανακοίνωσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πως χερσαίες δυνάμεις του είναι παρούσες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε σήμερα, επικαλούμενος «πρόβλημα επικοινωνίας», την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων στα πλήγματα που συνεχίζει να καταφέρνει στο παλαιστινιακό έδαφος αυτή την εβδομάδα έσπασε το φράγμα των εκατό νεκρών. «Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και χερσαίες δυνάμεις διεξάγουν αυτή τη στιγμή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε αρχικά το γενικό επιτελείο σε λακωνικό ανακοινωθέν του. Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε ότι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μπει «μέσα» στον παλαιστινιακό θύλακα, τον οποίο κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, χωρίς να διευκρινίσει ούτε τον αριθμό τους, ούτε τη διάρκεια, ούτε την έκταση της επιχείρησης.

Ωστόσο περίπου δύο ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος του στρατού διένειμε στα μέσα ενημέρωσης τη «διευκρίνιση» ότι «δεν βρίσκονται στρατιώτες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας». Όταν ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο να εξηγήσει σε τι οφειλόταν η σύγχυση, αυτός ανέφερε πως υπήρξε «πρόβλημα εσωτερικής επικοινωνίας» και ότι χερσαίες δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά από το ισραηλινό έδαφος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις