Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάνατος 36χρονου – Ορεστιάδα: Κατέληξε μετά από μάχη με τον κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 36χρονου – Ορεστιάδα: Κατέληξε μετά από μάχη με τον κορονοϊό

Θάνατος 36χρονου - Ορεστιάδα: Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στις Καστανιές

Κατέληξε ένας 36χρονος μετά από μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, εδώ και λίγες μέρες. Ο θάνατός του έχει συγκλονίσει το χωριό Καστανιές, του δήμου Ορεστιάδας, από όπου καταγόταν. Οι Καστανίες, μάλιστα, βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο σε αυστηρό lockdown, και ο ίδιος είχε μεταφερθεί με ήπια συμπτώματα σε θάλαμο Covid-19. Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου χθες το Πέμπτη εξέπνευσε. Ο απολογισμός των θανάτων της περιοχής ανέρχεται πλέον σε τρεις. Την Τρίτη, είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή επίσης στη ΜΕΘ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, 59χρονος από χωριό της Ορεστιάδας και 78χρονη από την περιοχή του Διδυμοτείχου.

Οι πληροφορίες από το χωριό του άτυχου 36χρονου αναφέρουν ότι και άλλα μέλη της οικογενείας του νοσούν από κορονoϊό, αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο. Η άνοδος των κρουσμάτων στις Καστανιές οφείλεται στο Πάσχα, ενώ προχθές πραγματοποιήθηκαν rapid test ανίχνευσης του κορονοϊού. Τα 110 δείγματα ήταν αρνητικά, όπως και τα 125 δείγματα στα rapid test που διενεργήθηκαν από τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Ορεστιάδας. Πολλοί ωστόσο είναι αυτοί που προέρχονται από την περιοχή της Ορεστιάδας και νοσηλεύονται στο Π.Γ.Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με κορονοϊό είτε στη ΜΕΘ, είτε στη μονάδα Covid-19.

Τέταρτο κύμα Ελλάδα: Ανησυχία από τον Βατόπουλο

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εκτιμώντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, μίλησε για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος. Ξεκαθάρισε ότι η άρση του lockdown ήταν μονόδρομος και ότι «η κοινωνία δεν αντέχει αλλο το οριζόντιο κλείσιμο γι’ αυτό πλέον ακολουθούμε τον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού με τεστ». Υπογράμμισε ότι «δεν ανοίγουμε γιατί η επιδημία έχει τελειώσει, αλλά γιατί ο παλιός τρόπος αντιμετώπισης έχει κάνει τον κύκλο του».

Ακόμα ανέφερε ότι «o ιός είναι εδώ» και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς όπως είπε ένα ενδεχόμενο πισωγύρισα μπορεί να συμβεί, γι’ αυτο και όλοι πρεπει να πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα, σημείωσε.  «Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα», υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος. Σχετικά με τα self είπε ότι «η επιτοπή συζητά για τουλάχιστον ένα τεστ την εβδομάδα, ωστόσο υπάρχουν διάφορα τεχνικά θέματα», όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρουμε την πραγματική χρησιμότητα των self test», ωστόσο κατά την άποψή του «πάει καλά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις