Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φιλιππίδης καταγγελίες: Οι μαρτυρίες “φωτιά” για έναν βιασμό και δύο απόπειρες
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλιππίδης καταγγελίες: Οι μαρτυρίες “φωτιά” για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Φιλιππίδης καταγγελίες: Από την πρώτη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μέχρι τον βιασμό για τον οποίο θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικές κατηγορίες σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του είναι ο γνωστός κωμικός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης σε βάρος του οποίου χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε ποινική δίωξη μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησε. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή, κατηγορίες τις οποίες κλήθηκε να αντικρούσει με την ιδιότητα του υπόπτου πριν λίγες ημέρες ο ηθοποιός μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών συναδέλφων του. Η έρευνα του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου είχε αφετηρία τις καταγγελίες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό, που προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Φιλιππίδης καταγγελίες: Η υπόθεση βιασμού

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο βιασμός που αποδίδεται στον επιφανή ηθοποιό φέρεται να έχει τελεστεί το 2008. Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται αρχικά να αφορούσε απόπειρα βιασμού και σύμφωνα με πληροφορίες αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Φιλιππίδης καταγγελίες: Οι δύο απόπειρες βιασμού

Οι δύο απόπειρες βιασμού που βαρύνουν πλέον τον ηθοποιό, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 με τις παθούσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε τη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό όπου ήρθε αντιμέτωπη με έντονα βίαιη συμπεριφορά.

Η γυναίκα, επίσης γνωστή ηθοποιός, καταγγέλλει ότι μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενο αποδέχθηκε την προσφορά του να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του. Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν παρά τη βία που ασκούσε δεν επιτύγχανε τον στόχο του φαίνεται να εξαπέλυε απειλές στις συναδέλφους του για επαγγελματικό αποκλεισμό τους.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που παρέδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό όταν κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται ενώ φέρεται να αμφισβητεί τα κίνητρα των καταγγελιών αποδίδοντας στις συναδέλφους του άλλα ελατήρια για όσα είπαν και δημοσίως και στις καταθέσεις τους.

Φιλιππίδης καταγγελίες: Σε τακτικό ανακριτή η υπόθεση -Τα επόμενα βήματα

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα την διενέργεια κύριας έρευνας. Αρχικά αναμένεται να κληθούν οι τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον ηθοποιό, αλλά και άλλοι μάρτυρες Στο τέλος, αναμένεται να κληθεί για απολογία και ο Πέτρος Φιλιππίδης ώστε να παρουσιάσει στον ανακριτή τη δική του πλευρά.

Η καταγγελία για ξυλοδαρμό

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε καταγγελθεί και από τον ηθοποιό Γιώργο Ψάλτου για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της παράστασης “Φον Δημητράκης”. Μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος σε δημόσια δήλωσή του επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας πως ο ίδιος ήταν παρών την ώρα του συμβάντος και χρειάστηκε η επέμβαση των συναδέλφων του προκειμένου να γλιτώσουν τον ηθοποιό στον οποίο επιτέθηκε ο Φιλιππίδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις