Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Self test αξιοπιστία: Οι αμφιβολίες της Αθηνάς Λινού για την ακρίβειά τους
ΕΛΛΑΔΑ

Self test αξιοπιστία: Οι αμφιβολίες της Αθηνάς Λινού για την ακρίβειά τους

Self test αξιοπιστία: Οι αμφιβολίες της Αθηνάς Λινού για την ακρίβειά τους

Για την αξιοπιστία των self tests καθώς και το κατά πόσο είναι εύκολη η χρήση τους μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Παπαδάκη η Αθηνά Λινού. Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση αφορούσε τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, τα self tests αλλά και τα νέα μέτρα με τα οποία ασχολείται σήμερα η κυβέρνηση για το άνοιγμα δραστηριοτήτων μίλησε η κυρία Λινού.

«Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά», τόνισε η τέως καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχολιάζοντας τα μέτρα χαλάρωσης που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα.  Η ίδια ακόμη, θεωρεί πως όλες αυτές οι αλλαγές θα είναι θετικές για την κοινωνία, καθώς οι πολίτες θα αισθάνονται καλύτερα που θα είναι πιο ελεύθεροι.  Σε ότι αφορά τον δείκτη θετικότητας, είπε ότι χθες ήταν χαμηλότερος, κάτω από το 4% (3,7%.), ενώ για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι πάμε καλά και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι πλέον είμαστε έξω και έχουμε ελευθερία είναι θετικό».

«Να τους δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν»

Σύμφωνα με την κ. Λινού είναι αναγκαίο να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους κάτω των 30 ετών και μάλιστα να τους δοθεί και η δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν. «Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους». Ερωτώμενη για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, σχολίασε: «Είναι καλύτερο από άποψη πρακτικής και ταχύτητας», ενώ σε ερώτηση για τις έγκυες και τον εμβολιασμό επεσήμανε ότι «στην Αμερική υπάρχει περιορισμός στα εμβόλια για τις έγκυες και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί». Συμφωνεί με την παραχώρηση προνομίων στους εμβολιασμένους;

«Αυτό είναι σοφό και καλό υπό την δυνατότητα ότι μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ανισότητες», απάντησε η καθηγήτρια. Τέλος, για μια ακόμη φορά εξέφρασε την αντίθεσή της στα self tests, με αφορμή και τα περιστατικά με τα ψευδή αποτελέσματα που έχουν αναστατώσει πολύ κόσμο: «Δεν είναι εύχρηστα και δεν έχουν επαρκή ευαισθησία ώστε να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, είτε αρνητικό, είτε θετικό».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις