Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γλυκά Νερά δράστες: Κάμερες, αποφυλακίσεις, τη διαδρομή του πιλότου – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά δράστες: Κάμερες, αποφυλακίσεις, τη διαδρομή του πιλότου – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Γλυκά Νερά δράστες: Οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της αποτρόπαιας δολοφονίας της 20χρονης Καρολίνας

“Εσωτερικούς” πληροφοριοδότες, παλιούς περιστασιακούς εργαζόμενους στο σπίτι της οικογένειας, η αγορά οικοπέδου από το ζευγάρι, παρακολούθηση ανάληψης 10.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες σπιτιού που σχεδίαζαν να χτίσουν, ερευνώνται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν ίχνη των δραστών της βάρβαρης δολοφονίας της 20χρονης Καρολίνας, δίπλα στον σύζυγό της και το 11 μηνών κοριτσάκι τους, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

“Πού είναι τα λεφτά ρε; Θα σκοτώσουμε το μωρό αν δεν μας πεις”, φώναζαν επανειλημμένα οι τρεις αδίστακτοι δράστες στην 20χρονη Καρολίνα και τον 33χρονο Μπάμπη, πιλότο της πολιτικής αεροπορίας. Παρότι ο 33χρονος είπε από την πρώτη στιγμή, στους τρεις κουκουλοφόρους, ότι είχε περίπου 10.000 ευρώ μέσα σε ένα κουτί MONOPOLY, και τους καθοδήγησε να τα βρουν, εκείνοι ανικανοποίητοι επέμεναν, δείχνοντας ότι είχαν γνώση για περισσότερα χρήματα. Δεν δίστασαν να θανατώσουν τον σκύλο της οικογένειας, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος από την κουπαστή της εσωτερικής σκάλας του σπιτιού.

Την ίδια ώρα η βαρβαρότητα του εγκλήματος προκάλεσε την προκήρυξη χρηματικής αμοιβής των δραστών με 300.000 ευρώ, για όσους παράσχουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες για την σύλληψη των δολοφόνων, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Γλυκά Νερά: Οι πρώτες δηλώσεις του συζύγου

Ο πιλότος μετά την πολύωρη κατάθεσή του στους αστυνομικούς επέστρεψε στο σπίτι που “κάποιοι” αποφάσισαν χωρίς εκείνον, να διακόψουν δολοφονικά τα οικογενειακά του όνειρα. Μαζί με αστυνομικούς θα επιχειρούσε εκ νέου να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι σαν “αναπαράσταση”, των όσων τραγικών βίωσε. Κάποια στιγμή βγήκε από το σπίτι και προέβη στην παρακάτω δήλωση: “Εύχομαι να μη ζήσει άλλη οικογένεια αυτό που ζήσαμε εμείς, είμαι αισιόδοξος πως θα βρεθούν οι δράστες. Θα τους πιάσουν. Τους παρακαλέσαμε, τους ικετεύσαμε να πάρουν τα χρήματα και να μην μας κάνουν κακό, να φύγουν, αλλά δεν το έκαναν. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς”.

Γλυκά Νερά: Αποφυλακίσεις, σεσημασμένοι, DNA

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν λόγο για οργάνωση σχεδίου εισβολής, πιθανή παρακολούθηση της οικογένειας, βιαιότητα και τρόπο δράσης που αναδεικνύει… επανάληψη, γι αυτό ερευνούν πρόσφατες αποφυλακίσεις-άδειες ατόμων από σωφρονιστικά καταστήματα, που έχουν ποινικό παρελθόν σε τέτοια αδικήματα. Ο 33χρονος μετά την πρώτη του κατάθεση μεταφέρθηκε στην τράπεζα δεδομένων των αρμόδιων τμημάτων, όπου είδε δεκάδες φωτογραφίες σεσημασμένων για ληστρικές εισβολές σε σπίτια. Παράλληλα, πήραν τα ρούχα που φορούσε το ζευγάρι, όπως και δείγματα από τα χέρια και νύχια της 20χρονης Καρολίνα, η οποία φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί, σε μια αναζήτηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών.

Οι δράστες φέρεται να κατέστρεψαν κάμερα που βρισκόταν εξωτερικά του σπιτιού, ενώ έστρεψαν σε άλλες κατευθύνσεις αυτές που ήταν τοποθετημένες εσωτερικά. Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να ανασύρουν δεδομένα από το καταγραφικό του συστήματος. Παράλληλα, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων οικιών και επιχειρήσεων, όχι μόνο το επίμαχο χρονικό διάστημα προσέγγισης και διαφυγής των δραστών, αλλά και από προηγούμενες ημέρες, καθώς εκτιμούν ότι παρακολουθούσαν την οικογένεια. Εξετάζεται η μαρτυρία ενός γείτονα της οικογένειας, ο οποίος το κρίσιμο χρονικό διάστημα είδε ένα μαύρο όχημα να κινείται ύποπτα κοντά στο σπίτι του ζευγαριού.

Ουρλιάζαμε και εκλιπαρούσαμε για να μην μας κάνουν κακό

“… τους είπα πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε και εκλιπαρούσαμε για να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε η γυναίκα μου φώναζε πνιχτά και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο, ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου”, φέρεται να είπε ο 33χρονος στους αστυνομικούς.

Νωρίτερα περιέγραψε πώς ήρθαν αντιμέτωποι με τους δολοφόνους της συζύγου του. Οι δράστες μπήκαν από παράθυρο του ημιυπογείου στην κατοικία περίπου στις 05:00 χθες τα ξημερώματα. Το ζευγάρι και το παιδί τους κοιμούνταν στο ίδιο κρεβάτι της σοφίτας του σπιτιού. Οι δράστες τούς ξύπνησαν. Τους απείλησαν με ένα πιστόλι και ένα περίστροφο. Οι δύο ήταν σχετικά ψηλοί και φορούσαν κουκούλες full face, ο ένας πιο κοντός που φορούσε περιλαίμιο μοτοσυκλετιστή, το οποίο είχε σηκώσει στο πρόσωπο. Οι δύο μιλούσαν καλά ελληνικά, ενώ ο τρίτος μία ξένη γλώσσα που δεν μπορούσε να αναγνωρίσει.

Κάλεσε την ΕΛΑΣ με τη μύτη

Αρχικά έδεσαν τον 33χρονο χειροπόδαρα με σχοινί, ενώ τύλιξαν μάτια, στόμα και λαιμό με ταινία συσκευασίας, που κόντεψε να χάσει τις αισθήσεις του, και τον έριξαν στο πάτωμα δίπλα από το κρεβάτι. Την 20χρονη την έδεσαν πισθάγκωνα με μία μπλούζα, ενώ είχε και μία άλλη μπλούζα περασμένη στον λαιμό, και ήταν μπρούμυτα πάνω στο κρεβάτι. Η νεαρή γυναίκα αντιδρούσε και φώναζε. Ένας από τους δράστες φαίνεται να της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο, είτε με την άσκηση πίεσης πάνω στο μαξιλάρι, είτε δια βρόγχου, κάτι που θα διαπιστωθεί από την νεκροψία-νεκροτομή.

Μετά τη φυγή των δραστών, στις 06:20, ο 33χρονος κατάφερε να ρίξει το κινητό του τηλέφωνο από το κομοδίνο, και με την… μύτη να καλέσει την Άμεση Δράση, ζητώντας βοήθεια δίνοντας παράλληλα και την διεύθυνση κατοικίας. Μετά από λίγα λεπτά έφθασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι από το ίδιο παράθυρο εισβολής των δραστών. Στη σοφίτα εντόπισαν νεκρή την 20χρονη, ακριβώς δίπλα της ακουμπούσε το 11 μηνών κοριτσάκι που έκλαιγε και στο πάτωμα δεμένος ο σύζυγός της.

Η Καρολίνα και η Αλόννησος

Η άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολίνας στα Γλυκά Νερά, άφησε εμβρόντητους τους κατοίκους της Αλοννήσου, όπου έζησε και μεγάλωσε η άτυχη νεαρή. Η οικογένειά της ζει στο νησί, το οποίο εξακολουθούσε να επισκέπτεται τακτικά η νεαρή κοπέλα. Οι γονείς της, βρετανικής καταγωγής ο πατέρας και η μητέρα της με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί, ενώ και η 20χρονη που είχε γεννηθεί εκεί, το υπεραγαπούσε, το επισκέπτονταν συχνά και μετά τον παραμυθένιο γάμος τους στο εξωτερικό. Η Καρολίνα ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, αθλήτρια του kick boxing και έπαιζε ερασιτεχνικά θέατρο. Εκεί, σε μικρή ηλικία γνωρίστηκε με τον 33χρονο πιλότο ελικοπτέρων της Πολιτικής Αεροπορίας, με τον οποίο παντρεύτηκαν πέρυσι και απέκτησαν παιδί τον περασμένο Ιούνιο.

Μία κάτοικος της Αλοννήσου που γνώριζε την 20χρονη, δήλωσε: “Την γνώριζα από μικρό παιδί. Από το πρωί που το μάθαμε ότι μπορεί να είναι αυτό το κορίτσι, είμαι συγκλονισμένη. Κι εγώ και όλοι οι κάτοικοι. Δεν μπορούμε να συνέλθουμε. Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα, τα είχε όλα. Ένα πλάσμα μοναδικό. Γνωρίστηκαν εδώ, πέρασε στο πανεπιστήμιο στην Αθήνα και μένανε εκεί. Είχαν μια όμορφη ζωή. Οι γονείς της Καρολίνας, έχουν σπίτι εδώ, εδώ μεγάλωσαν το κορίτσι. Τι να πούμε γι’ αυτούς τους γονείς τώρα…”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις