Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γλυκά νερά έγκλημα: “Θα έχουμε κλιμάκωση των εγκλημάτων του παραλόγου”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλυκά νερά έγκλημα: “Θα έχουμε κλιμάκωση των εγκλημάτων του παραλόγου”

Γλυκά νερά έγκλημα: Ο Αγγελος Τσιγκρής εκτίμησε δε, ότι στη συνέχεια θα έχουμε μία κλιμάκωση των εγκλημάτων του παραλόγου

“Η εγκληματικότητα αποτελεί τον καθρέφτη της κοινωνίας. Η κάθε κοινωνική οργάνωση έχει την εγκληματικότητα που της αξίζει” ανέφερε ο εγκληματολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Τσιγκρής μιλώντας το Πρώτο Πρόγραμμα. “Αν αυτό που ζούμε ως κοινωνική πραγματικότητα σήμερα είναι αλλαγμένο, θα πρέπει να περιμένουμε αύριο μία διαφορετική εγκληματικότητα” επισήμανε και σχολίασε τη δολοφονία της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο. “Από πέρσι τον Φλεβάρη ζούμε σε μία νέα κοινωνία. Με ελάχιστες κοινωνικές επαφές, με αποστασιοποίηση, εγκλεισμό αλλά και με μέτρα ασφαλείας. Αυτό είναι βέβαιο, θα το τρυγήσουμε στην ποιότητα και την ποσότητα του εγκλήματος” εκτίμησε ο κος Τσιγκρής.

 Σχολιάζοντας το έγκλημα στα Γλυκά Νερά τόνισε,“δεν συγκλονίζει δυστυχώς τον κόσμο, γιατί τέτοια εγκλήματα έχουν γίνει καθημερινότητα. Πλέον η βαριά, η έντονη επιθετικότητα, η ασύμμετρη βία και όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο είναι σημάδια μιας τελείως διαφορετικής κοινωνικής οργάνωσης.

Θα έχουμε μία κλιμάκωση των εγκλημάτων του παραλόγου

Έχουμε γίνει περισσότερο ανεκτικοί στη βία, γιατί είναι κυρίαρχη και γιατί η βία είναι παντού. Στα ΜΜΜ, στη δουλειά, σε κάθε δραστηριότητα”. Εκτίμησε δε, ότι στη συνέχεια θα έχουμε μία κλιμάκωση των εγκλημάτων του παραλόγου. “Μέχρι εχθές θα ήταν αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτούμε. Δηλαδή αν μας έλεγε κάποιος ότι ένας άνθρωπος θα λιντσάρεται επειδή φτερνίζεται ή ότι θα ξυλοκοπείται επειδή έβηξε ή ότι οι άνθρωποι θα τσακώνονται γιατί δεν φορούν τις μάσκες αυτά θα ήταν ασύλληπτα. Και πράγματι φαίνεται σαν μια ταινία ενός πειραγμένου μυαλού.

Σήμερα όμως οι καταστάσεις αυτές φαίνονται σχεδόν φυσιολογικές. Να ευχηθώ ο κόσμος να μη βγει χειρότερος. Όμως πιστεύω ότι μετά από ένα χρόνο θα πρέπει να περιμένουμε ένα νέο κύμα εγκληματικότητας και το χειρότερο είναι ότι δεν γίνεται κανένας δημόσιος διάλογος για αυτό” κατέληξε ο γνωστός εγκληματολόγος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις