Αθήνα

°C

Παρασκευή

25

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τον ανεμιστήρα: 3 πανεύκολα βήματα με υλικά από το σπίτι
PLUS

Πώς να καθαρίσω τον ανεμιστήρα: 3 πανεύκολα βήματα με υλικά από το σπίτι

Πώς να καθαρίσω τον ανεμιστήρα: 3 πανεύκολα βήματα με υλικά από το σπίτι

Από δω και πέρα ο ανεμιστήρας θα είναι ίσως ο πολυτιμότερος φίλος μας. Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να δροσιζόμαστε το καλοκαίρι που οι ζέστη θα είναι ανυπόφορη. Ωστόσο πήγατε στο πατάρι και είδατε ότι είναι γεμάτος σκόνες και βρωμιές. Πριν αρπάξετε το σφουγγάρι και το σαπούνι και αρχίσετε να τρίβετε, ρίξτε μια ματιά εδώ. Και εξυπακούεται ότι, καθαρίζοντας τον ανεμιστήρα από σκόνες και βρομιές, αυτός θα λειτουργεί πιο αποδοτικά. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε σωστά τον επιτραπέζιο ανεμιστήρα σας.

Αρχικά στρώστε μια πετσέτα κάτω από τον ανεμιστήρα για να μην λερώσετε με σκόνη και βρομιές άλλα έπιπλα και επιφάνειες. Βγάλτε τον ανεμιστήρα από την πρίζα και συγκεντρώστε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε.  Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον ανεμιστήρα σας θα χρειαστείτε δύο βαμβακερά πανάκια, χαρτί κουζίνας, ξίδι, υγρό για τα πιάτα, αρκετό ζεστό νερό, ένα μπουκαλάκι για σπρέι, ένα πινέλο (ή οδοντόβουρτσα) και μπατονέτες. Βγάλτε όσα εξαρτήματα μπορείτε για να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα καλύτερα. Αν δεν μπορείτε να ξεβιδώσετε όλα τα εξαρτήματα μπορείτε να τον καθαρίσετε χρησιμοποιώντας πινέλα, παλιές οδοντόβουρτες και μπατονέτες.

Βήμα 1

Ανοίξτε τον ανεμιστήρα Βγάλτε το μπροστινό μέρος του ανεμιστήρα για να μπορέσετε να τον καθαρίσετε πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας για να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος σκόνης. Η ηλεκτρική σας σκούπα ή ένα μικρό σκουπάκι μπορούν, επίσης, να χρησιμεύσουν πολύ στο συγκεκριμένο βήμα.

Βήμα 2

Φτιάξτε δικό σας απορρυπαντικό Ανακατέψτε σε ένα μπουκαλάκι σπρέι 2 φλ. ζεστό νερό, 1/2 κ.γ. υγρό πιάτων, 1/4 φλ. ξίδι. Ψεκάστε με το σπρέι σας τις λεπίδες του ανεμιστήρα και καθαρίστε με ένα πανάκι. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να ξεσκονίσετε καλά την περιοχή ανάμεσα στον κινητήρα του ανεμιστήρα και στις λεπίδες (η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του ανεμιστήρα). Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε με το ίδιο απορρυπαντικό και τη βάση του ανεμιστήρα σας.

Βήμα 3

Καθαρίστε τις λεπτομέρειες Αφαιρέστε τις λεπίδες και καθαρίστε με μια μπατονέτα όλες τις περιοχές που δεν καθαρίστηκαν με το πινέλο. Αφήστε όλα τα εξαρτήματα να στεγνώσουν φυσικά πριν τα τοποθετήσετε και πάλι στη θέση τους.

Έξτρα συμβουλή:  Αν μπορείτε να ξεβιδώσετε (χωρίς να χαλάσετε) όλα τα εξαρτήματα του ανεμιστήρα και τις δύο σχάρες (την μπροστινή και την πίσω) τότε μπορείτε να τα πλύνετε όλα μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Προσέξτε μόνο να στεγνώσουν όλα τα εξαρτήματα καλά πριν τα επανατοποθετήσετε στη βάση του ανεμιστήρα και στην πρίζα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις