Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάληψη Εύοσμος: Φραστική «επίθεση» από πατέρα σε μαθητές του σχολείου
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη Εύοσμος: Φραστική «επίθεση» από πατέρα σε μαθητές του σχολείου

Κατάληψη Εύοσμος: Χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία

Το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, βρέθηκε υπό κατάληψη το πρωί της Τρίτης (11/5), με τα αιτήματα των μαθητών να ποικίλλουν. Η κατάληψη, ωστόσο, έληξε λίγο αργότερα, με το μάθημα να γίνεται μέσω τηλεεκπαίδευσης. Χαμός έχει προκληθεί με ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ ενός γονέα και των μαθητών, το οποίο έφερε πολλές εντάσεις και αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, μια ομάδα μαθητών, αποφάσισε να κάνει κατάληψη, τοποθετώντας κάδους στις κεντρικές εισόδους, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος. Τα αίτημα τους είχαν να κάνουν με την πολύωρη χρήση μάσκας εντός του σχολείου, η σχολική κάρτα της Covid-19 η έλλειψη χαρτιού και σαπουνιού από τις τουαλέτες.

Οι εντάσεις δεν έλειψαν, όταν ένας πατέρας αντίθετος με την κατάληψη μπήκε στο προαύλιο του σχολείου και ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με μαθητές. Η φραστική «επίθεση» έληξε όταν ήρθε η αστυνομία στο προαύλιο. Ο διευθυντής του σχολείου, Αναστάσιος Τοκμακίδης, ο οποίος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και σε ανοικτή γραμμή με τους υποδιευθυντές, υποστηρίζει ότι «το ζήτημα θα διευθετηθεί καθώς δεν προκύπτει κάτι σοβαρό» σύμωνα με το GRTimes. Μια μητέρα μαθητή ωστόσο φαίνεται αγανακτισμένη,  καθώς το συγκεκριμένο σχολείο είναι πολύ συχνά κλειστό. Μάλιστα, η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, μιλώντας στην κάμερα του GRTimes, ανέφερε ότι «δεν είμαι σύμφωνη με την κατάληψη, καθώς όλα τα αιτήματα είναι καλυμμένα».

Κατέφθασε και η πρόεδρος της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Στο σημείο μεταξύ άλλων έφτασε προκειμένου να συμπαρασταθεί στους μαθητές και η πρόεδρος της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» η οποία απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγο χρονικό διάστημα όταν αρνήθηκε να στείλει τον γιο της στο σχολείο με βεβαίωση self-test, ενώ αργότερα συνελήφθη από τις αρχές στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κείμενο στη σελίδα της στο Facebook.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις