Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 35χρονος θρόμβωση – εμβόλιο Astrazeneca: «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»
ΕΛΛΑΔΑ

35χρονος θρόμβωση – εμβόλιο Astrazeneca: «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

35χρονος θρόμβωση - εμβόλιο Astrazeneca: Πώς γλίτωσε το πόδι του ο 35χρονος

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας 35χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος 12 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca εμφάνισε αρτηριακή θρόμβωση, ενώ είχε παραλύσει και το αριστερό του πόδι. Ο 35χρονος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο και υπεβλήθη σε επέμβαση η οποία ευτυχώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο ίδιος μίλησε για τη σοβαρή περιπέτεια που είχε, η οποία όπως αποκάλυψε κόντεψε να του στοιχίσει το πόδι του. “Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολίου. Ήθελα να το κάνω το εμβόλιο γιατί έλεγα να το κάνουμε να ελευθερωθούμε για να τελειώνουμε όλοι από αυτό. Οι γιατροί δεν έδιναν και πολλές ελπίδες για το πόδι, δηλαδή για να σωθεί. Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι” δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega και την εκπομπή “Live News”.

Ο ξαφνικός πόνος στο πόδι και η σωτήρια επέμβαση φαρμακοποιού

Το πρώτο 24ωρο μετά τον εμβολιασμό του, ο Αλέξανδρος εμφάνισε πυρετό, πονοκέφαλο και μυαλγία, συμπτώματα που όπως εξηγεί ο ίδιος δεν τον ανησύχησαν. “Ήταν τα κανονικά συμπτώματα, παρενέργεια από το εμβόλιο. Κι από εκεί και πέρα δεν είχα κάτι” σημείωσε.

Ωστόσο χθες, στον δρόμο για τη δουλειά του ο 35χρονος νιώθει ξαφνικό πόνο στο αριστερό του πόδι και αμέσως μετά μούδιασμα. “Δεν μπορούσα να κουνήσω καν τα δάχτυλα του ποδιού μου. Δεν ένιωθα καν σαν πόδι… είχε νεκρώσει εντελώς. Νόμιζα ότι έκοψε κάποιος τένοντας δηλαδή ένιωσα αυτή τη ζεστασιά και λέω εντάξει, δεν πήγε το μυαλό μου κατευθείαν στην παρενέργεια του εμβολίου” εξηγεί.

Ξαφνικά, τα δέκα μέτρα απόσταση που έπρεπε να διανύσει μέχρι το γραφείο φάνταζαν μίλια μακριά. Έντρομοι οι συνάδελφοι του φωνάζουν τη φαρμακοποιό της γειτονιάς να τον κοιτάξει.
“Οπότε καλέσαμε τη φαρμακοποιό απέναντι η οποία διέγνωσε αμέσως ότι είναι θρόμβωση δηλαδή το είπε κιόλας ‘ειδοποιώ ασθενοφόρο, είναι θρόμβωση’” ανέφερε ο ίδιος.

Το ΕΚΑΒ τον διακομίζει άμεσα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας κι από εκεί μεταφέρεται στο ΠΑΓΝΗ όπου χειρουργείται επί 3,5 ώρες. “Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι. Ευτυχώς επανήλθε. Δηλαδή με το που έγινε αφαίρεση της θρόμβωσης και κυκλοφόρησε το αίμα επανήλθε. Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το χειρουργείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κουνήσω τα δάχτυλά μου”.

Πλέον, ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, μια πεποίθηση που όπως λέει, ενστερνίζονται και οι θεράποντες γιατροί. “Οι γιατροί εδώ και στην Ιεράπετρα μου είπαν ότι είναι άμεση η σύνδεση δηλαδή είναι το εμβόλιο ξεκάθαρα γιατί δεν έχω κάποιο ιστορικό πιο πριν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι από το εμβόλιο, περιμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να είμαστε βέβαιοι”. Ο Αλέξανδρος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρει στα χέρια του και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις