Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω δερμάτινα σανδάλια: Το απόλυτο κόλπο
PLUS

Πώς να καθαρίσω δερμάτινα σανδάλια: Το απόλυτο κόλπο

Πώς να καθαρίσω δερμάτινα σανδάλια: Κάντα ξανά σαν καινούργια

Τα δερμάτινα σανδάλια είναι must κάθε καλοκαίρι, και σίγουρα θα ανυπομονείς να τα φορέσεις. Ταιριάζουν με όλα τα ρούχα και μπορούν να φορεθούν ανάλογα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μιας και ο καιρός πλέον το επιτρέπει, ήρθε η ώρα να τα βγάλεις από την ντουλάπα σου και να τα ευχαριστηθείς. Τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση που φαίνονται παλιά και φθαρμένα; Για να μην σπαταλάς χρήματα και αγοράζεις κάθε χρόνο καινούργια, δοκίμασε να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου δερμάτινα σανδάλια και να τα κάνεις σαν καινούργια!

Με το παρακάτω απλό και εύκολο tip δεν θα ανησυχείς μην φθαρεί το δέρμα. Αρχικά, πριν βάλεις κάποιο υγρό πάνω τους, δες αν τα βρώμικα σημεία είναι συμπαγή ή είναι λεκέδες. Αν είναι απλά βρωμιά ή οποιοδήποτε στερεό υλικό, χρησιμοποίησε μία απαλή πετσέτα και τρίψε το σημείο μέχρι να φύγει. Αν ωστόσο είναι λεκές, ρίξε μια-δυο σταγόνες μαλακτικό για δέρμα σε μία πετσέτα και τρίψε τα σημεία που είναι βρώμικα. Στη συνέχει βρέξε λίγο μια πετσέτα και τρίψε με κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσεις το μαλακτικό. Τέλος, άφησε τα έξω να στεγνώσουν, αλλά όχι σε σημείο όπου ο ήλιος χτυπά πολύ, αφού έτσι το δέρμα μπορεί να φθαρεί.

Πώς να καθαρίσω άσπρα δερμάτινα παπούτσια

Πρέπει να τα καθαρίσεις στο χέρι. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει ο κίνδυνος παραμόρφωσης και διαστρωμάτωσης του δέρματος ή της φθοράς του καστόρι. Είναι πολύ απλό και θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση μην βαρεθείς και τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο, γιατί θα αποχαιρετήσεις μια για πάντα τα αγαπημένα σου παπούτσια. Αρχικά γέμισε ένα μεγάλο μπολ, λεκάνη ή νεροχύτη με χλιαρό νερό, βύθισε εντελώς τα παπούτσια σου και στη συνέχεια χρησιμοποίησε μία από τις ακόλουθες μεθόδους.

Η πιο διαδεδομένη είναι αυτή με την μαγειρική σόδα, η οποία είναι και θαυματουργή.Ανακάτεψε 2-3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρικής σόδας με νερό, μούσκεψε το πανί σε αυτό το διάλυμα και τρίψε τα παπούτσια με αυτή μέχρι να γίνουν καθαρά.


 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις