Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρουμανία εμβολιασμοί: Το «Κάστρο του Δράκουλα» αλλάζει για τη μάχη κατά του κορονοϊού
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία εμβολιασμοί: Το «Κάστρο του Δράκουλα» αλλάζει για τη μάχη κατά του κορονοϊού

Ρουμανία εμβολιασμοί: Νέα στρατηγική για την επιτάχυνση της διαδικασίας

Στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της εμβολιαστικής διαδικασίας στη Ρουμανία, πάρθηκε μια πρωτοποριακή απόφαση, που έχει ξαφνιάσει τους τουρίστες, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες της χώρας. Συγκεκριμένα, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας, το κάστρο Μπραν, ή αλλιώς το «Κάστρο του Δράκουλα» μετατράπηκε το περασμένο σαββατοκύριακο σε προσωρινό κέντρο εμβολιασμού. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι επισκέπτες του θα μπορούν να εμβολιαστούν και να θαυμάσουν το ξεχωριστό αξιοθέατο.

«Φωλιασμένο σε μια κοιλάδα στα Καρπάθια Όρη, το κάστρο Μπραν έχει συνδεθεί με τον Ρουμάνο πρίγκιπα του 15ου αιώνα Βλαντ Τσέπες, γνωστό και ως “Παλουκωτή”, παρόλο που εκείνος δεν έμεινε ποτέ εδώ. Ο συγγραφέας του “Δράκουλα” Μπραμ Στόκερ πιστεύεται ότι εμπνεύστηκε από τον Βλαντ και από περιγραφές του Κάστρου Μπραν κατά τη συγγραφή της νουβέλας του το 1987, η οποία αποτέλεσε θεμέλιο της σύγχρονης λογοτεχνίας των βαμπίρ», αναφέρει το δημοσίευμα του AFP για το ιστορικό κάστρο.

«Θα είναι ευπρόσδεκτοι στο κάστρο για τα επόμενα 100 χρόνια»

Η ρουμανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί διάφορες στρατηγικές, όπως 24ωρους «μαραθωνίους εμβολιασμού» σε σημαντικές τοποθεσίες, όπως η Εθνική Βιβλιοθήκη, ώστε όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, να μπορεί να προσέλθει άμεσα. «Αυτά τα κέντρα είναι για όσους θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους αρέσει η ιδέα να κλείσουν ραντεβού online» εξήγησε η διευθύντρια του νοσοκομείου Marius Nasta στο AFP. «Ήρθα να επισκεφτώ το κάστρο με τους δικούς μου και όταν είδα την αφίσα μάζεψα το κουράγιο μου και συμφώνησα να εμβολιαστώ» δήλωσε ο 39χρονος μηχανικός Liviu Necula.

Τα άτομα που έκαναν το εμβόλιο έλαβαν ένα πιστοποιητικό που αναγνωρίζει «την τόλμη και την υπευθυνότητά τους» και υπόσχεται ότι «θα είναι ευπρόσδεκτοι στο κάστρο για τα επόμενα 100 χρόνια». Επίσης, τους προσφέρθηκε ως δώρο μια δωρεάν ξενάγηση στον «θάλαμο βασανιστηρίων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις