Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβολιασμοί Ελλάδα πόσοι: Πάνω από 5,5 εκατομμύρια ως τα τέλη Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμοί Ελλάδα πόσοι: Πάνω από 5,5 εκατομμύρια ως τα τέλη Μαΐου

Εμβολιασμοί Ελλάδα πόσοι: Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού

Ξεπέρασαν το Σάββατο τα 3,64 εκατ. οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοΐου, ενώ έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση περισσότερα από 2,45 εκατ. άτομα. Όπως εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, με το ρυθμό που πηγαίνουν οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουμε τον αρχικό προγραμματισμό. Όπως εξήγησε γίνονται πλέον πάνω από 110 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα, και ενώ ο αρχικός στόχος ήταν μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν γίνει 4,5 με 5 εκατ εμβολιασμοί συνολικά, όπως δείχνουν τα στοιχεία θα ξεπεράσουμε τα 5,5 εκατ. εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%. Ο υφυπουργός σημείωσε οτι περι τα μέσα Μαϊου θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εμβολιασμού που θα αφορά τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλα αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα. Με διπλό εμβόλιο έχουν εμβολιαστεί αυτή τη στιγμή 1,15 εκατ. πολίτες περίπου το 33% του πληθυσμού.  Ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν πολύ νωρίτερα στα εμβολιαστικά κέντρα και να δημιουργούνται εικόνες συνωστισμού, καθώς όλα λειτουργούν εύρυθμα.

Δείτε ακόμη
Ο κίνδυνος για όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση εμβολίου
Καπραβέλος: Ξεχάστε για πολλά χρόνια την κανονικότητα – Γώγος: Τα lockdown είναι πίσω μας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις