Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζώδια και φαγητό: Τι προτιμά το καθένα
PLUS

Ζώδια και φαγητό: Τι προτιμά το καθένα

Ζώδια και φαγητό: H αστρολογία μπορεί να βοηθήσει.

“Τι θα φάμε σήμερα;” Ένα καθημερινό ερώτημα καθημερινά που προβληματίζει τον καθένα είτε μένει μόνος είτε με την οικογένειά του. Όμως, ακόμη και σε αυτό το πρακτικό και καθημερινό ζήτημα, η αστρολογία μπορεί να βοηθήσει! Αν είναι γνωστές οι βασικές προτιμήσεις των ζωδίων, μπορεί να βρεθεί μια “μέση λύση” στο πρόβλημα του μαγειρέματος!

Κριός

Οι Κριοί, σπάνια ανησυχούν για την ποσότητα του φαγητού. Η ανησυχία τους εστιάζεται, στο αν τελικά εξοικονομήσουν χρόνο στα ενδιάμεσα τρεχάματα τους, για φαγητό. Οι ενήλικες Κριοί μάλιστα, επειδή αισθάνονται αρκετή απέχθεια προς τους οδοντογιατρούς, αποφεύγουν τα πολλά γλυκά. Ακόμα, επειδή τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί ν’ αρρωστήσουν και να μείνουν εκτός δράσης, αποφεύγουν το ψωμί, τα καρυκεύματα και τις λιπαρές ουσίες, που μπορεί να τους αυξήσουν τη χοληστερίνη.

Γυναίκα που τρώει

Καρκίνος

Μία από τις απολαύσεις του Καρκίνου, είναι το φαγητό. Γι’ αυτό έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στο να είναι πάντα γεμάτα τα ντουλάπια με τρόφιμα. Αν τύχει να μη βρει μαγειρεμένο φαγητό, η λύση βρίσκεται αμέσως στην ταβέρνα.

Ωστόσο, ενοχλείται αφάνταστα, αν δει να πετιέται το φαγητό. Του αρέσουν οι πικάντικες σάλτσες και τα διάφορα καρυκεύματα, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην υγεία του είναι το στομάχι του. Πρέπει, λοιπόν, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, στο τι του σερβίρετε.

Λέων

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ειδικές γνώσεις αστρολογίας, για να περιγράψει τις γαστρονομικές ορέξεις των Λεόντων. Όπως είναι πληθωρικοί στη συμπεριφορά και στα ενδιαφέροντα τους, κάπως έτσι απολαμβάνουν και τα γεύματα τους.

Κατά βάθος, ο Λέων και των δύο φύλων είναι ένας… κοιλιόδουλος, αλλά αρκετά εκλεκτικός. Δηλαδή, θα προτιμήσει το κόντρα φιλέτο από το μπιφτέκι ή τις τάρτες τις γεμάτες με κρέμα σαντιγί και φρούτα, από ένα συνηθισμένο κέικ. Αν βέβαια, τα γεύματα του συνοδεύονται και από ένα φίνο ροζέ κρασί, μπορεί να τρώει κατά κόρον. Γι’ αυτό, η σύντροφος του Λέοντα, επειδή οι άνδρες του ζωδίου είναι επιρρεπείς στις καρδιοπάθειες, καλά θα κάνει να είναι αυστηρή με το διαιτολόγιό του όπως, αντί να του μαγειρεύει τις μπριζόλες σε στυλ μαδέρα, να του τις προσφέρει σκέτες με σαλάτα. Και αντί να του σερβίρει γλυκό, να του προσφέρει ένα “λάιτ” γιαουρτάκι με μέλι.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός σύντροφός σας μπορεί να έχει βγάλει τη φήμη του πολυφαγά, όμως είναι τόσο πολυάσχολος, που το φαγητό το χρειάζεται όπως μια μηχανή ντίζελ το λάδι της.

Γι’ αυτό μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το περιεχόμενο του πιάτου του, αρκεί να είναι νόστιμο και ζεστό. Αν μάλιστα έχει χρόνο, μπορεί να δείξει προθυμία να μοιραστεί και αυτός κάποια πράγματα στην κουζίνα.

Ωστόσο, εσείς καλά θα κάνετε να ελέγχετε τη διατροφή του και ειδικά το αλκοόλ που ενδέχεται να καταναλώνει, διότι ο άντρας Σκορπιός συχνά υποφέρει από υψηλή πίεση, υπεύθυνη και γι’ άλλες οργανικές ανωμαλίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις