Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιορτή της Μητέρας – Μάγδα Φύσσα: “Σήμερα θα είμαι μισή…”
ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτή της Μητέρας – Μάγδα Φύσσα: “Σήμερα θα είμαι μισή…”

Γιορτή της Μητέρας - Μάγδα Φύσσα: Η Μάγδα Φύσσα στέλνει το δικό της μήνυμα για τις μητέρες εκεί έξω που πονούν

Γιορτή της μητέρας σήμερα και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα-σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, δεν θα ακούσει το “χρόνια πολλά” από τον Παύλο, καθώς δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κερατσίνι, από τον Γιώργο Ρουπακιά. Η μητέρα του Παύλου μιλάει στο Debater ως “μητέρα ενός χαμένου παιδιού” και στέλνει το δικό της μήνυμα για τις μητέρες εκεί έξω που πονούν και έχασαν το παιδί τους. “Αυτό που έχω να πω στις μητέρες που έχουν τα παιδιά τους, είναι να ζήσουν, να τα χαίρονται και να έχουν πραγματικά τον τίτλο και τον ρόλο της μητέρας. Είναι πράγματι ένα σεβάσμιο πρόσωπο στην κοινωνία η μητέρα, σε όποια ηλικία και αν είναι.

Δείτε ακόμη: Μητέρες χωρίς λουλούδια

Αυτοί που γιορτάζουν λοιπόν σήμερα ας την χαρούν την ημέρα αυτή και να χαίρονται την κάθε μέρα με τα παιδιά τους” τονίζει συγκινημένη. Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε πως υπάρχουν και εκείνες οι μητέρες που έχουν χάσει ένα από τα παιδιά τους και ειδικά με έναν πολύ άγριο τρόπο και χωρίς να φταίνε σε τίποτα και χωρίς να είναι δική τους επιλογή “επειδή κάποιοι αποφάσισαν να τους αφαιρέσουν τη ζωή με το έτσι θέλω”.

 Σήμερα θα είμαι μισή

“Εγώ συγκεκριμένα έχασα το παιδί μου από τους φασίστες, από τους νεοναζί αυτής της χώρας. Σήμερα θα είμαι μισή. Το ένα μου παιδί δεν θα είναι εδώ να μου πει χρόνια πολλά. Το άλλο μου παιδί που είναι εδώ λοιπόν, θα πάρει όλο αυτό το βάρος επάνω του και μου πει χρόνια πολλά και για εκείνον και για τον αδερφό του που λείπει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα. Δύσκολο για όλους”.

Αναφερόμενη και στις άλλες μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους, υποστηρίζει: “Δεν είμαι μόνο εγώ σύμβολο. Είναι πάρα πολλές μητέρες εκεί έξω. Που πονούν, αφού και εκείνες έχουν χάσει το παιδί τους. Ας μην ξεχνάμε και την μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε σε δημόσια θέα και πόσες άλλες”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις