Αθήνα

°C

Πέμπτη

17

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορονοϊός: Νικά την πανδημία, κάτω από το «1» ο δείκτης R
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορονοϊός: Νικά την πανδημία, κάτω από το «1» ο δείκτης R

Βρετανία κορονοϊός: Λιγότεροι από 1.000 οι ασθενείς σε νοσοκομεία.

Εξακολουθεί να συρρικνώνεται το αποτύπωμα του κορονοϊού στην Αγγλία, καθώς τα κρούσματα έπεσαν στο μισό μέσα σε ένα μήνα, ο δείκτης αναπαραγωγής R βρίσκεται ακόμα κάτω από το «1», ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία έχει πέσει κάτω από τους 1.000, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), μόνο 46.000 άτομα είχαν κορονοϊό στην Αγγλία κάθε ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα, ή ένα στα 1.180 άτομα. Το αντίστοιχο νούμερο ήταν περίπου 112.000 προς τις αρχές Απριλίου – και υπολογίζεται πως μειώθηκε κατά 15%
από την περασμένη Παρασκευή.

Παράλληλα, κυβερνητικοί επιστήμονες δήλωσαν ότι ο δείκτης αναπαραγωγής ήταν μεταξύ 0,8 και 1,0, πράγμα που σημαίνει ότι η διασπορά εξακολουθεί να συρρικνώνεται. Στο μεταξύ, τα στοιχεία του NHS δείχνουν ότι ο αριθμός των μολυσμένων ασθενών σε νοσοκομεία σε όλη την Αγγλία έπεσε σε τριψήφιο νούμερο για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, πριν από εννέα μήνες. Οι καθημερινές εισαγωγές είναι τώρα κάτω από 100. Τα δεδομένα αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους Άγγλους, καθώς δείχνουν πως η χαλάρωση των περιορισμών από τις 12 Απριλίου δεν ενίσχυσε την παρουσία της νόσου.

Βρετανία Astrazeneca: Τέλος για τους κάτω των 40 – Προτείνουν εναλλακτικό εμβόλιο

Η αρμόδια για τα εμβόλια επιτροπή της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι άτομα κάτω των 40 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν εναλλακτικό εμβόλιο αντί αυτού της AstraZeneca όπου αυτό είναι εφικτό, λόγω μικρού κινδύνου για την σπάνια εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων. Η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) επέκτεινε στην ηλικιακή κατηγορία 30-39 την σύσταση για την χρήση εναλλακτικού εμβολίου, σύσταση η οποία μέχρι σήμερα ίσχυε για τα άτομα κάτω των 30 ετών. Η Επιτροπή αναφέρει στην γνωμοδότησή της ότι η σύσταση συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα μετάδοσης της επιδημίας της Covid-19 στην Βρετανία και με την διαθεσιμότητα των εναλλακτικών εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna.

«Καθώς οι ρυθμοί της Covid-19 εξακολουθούν να βρίσκονται υπό έλεγχο, συνιστούμε οι ενήλικες 18 έως 39 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα να λαμβάνουν εναλλακτικό εμβόλιο σε αυτό των Oxford/AstraZeneca, εάν είναι διαθέσιμο και αν δεν προκαλεί καθυστερήσεις στον εμβολιασμό», δήλωσε ο Γουέι Σεν Λιμ, πρόεδρος της JCVI και πρόσθεσε: «Η σύσταση αντιστοιχεί στις συνθήκες που επικρατούν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την στιγμή και μεγιστοποιεί την χρήση του ευρέος χαρτοφυλακίου των διαθέσιμων εμβολίων». Η απόφαση της Επιτροπής δεν θα επηρεάσει το σχέδιο για την προσφορά μίας δόσης εμβολίου σε όλους τους ενηλίκους μέχρι το τέλος του Ιουλίου, δήλωσε βρετανός υγειονομικός αξιωματούχος.

Δείτε ακόμη: 
Οι κούκλες Ουκρανές που σκανδάλισαν την Τουρκία – Οργή, εν μέσω Ραμαζανιού
Ο Ερντογάν «λυπάται» που η Αίγυπτος συνεργάζεται «αναγκαστικά» με την Ελλάδα
Νέα περιοριστικά μέτρα στην πιο εμβολιασμένη χώρα του πλανήτη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις