Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μυρτώ Πάρος – αποζημίωση: Απορρίφθηκε το αίτημα, προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
ΕΛΛΑΔΑ

Μυρτώ Πάρος – αποζημίωση: Απορρίφθηκε το αίτημα, προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταφεύγει η Μυρτώ της Πάρου – Ο δικαστικός Γολγοθάς της άτυχης κοπέλας

Μετά την απόρριψη του αιτήματος αποζημίωσης για ηθική βλάβη στον τραυματισμό της Μυρτώς πριν από 9 χρόνια από το Εφετείο, η οικογένεια της άτυχης νεαρής ετοιμάζεται όχι μόνον να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα. Η οικογένεια της Μυρτώς διεκδίκησε αποζημίωση για ηθική βλάβη την οποία υπέστησαν λόγω του βαρύτατου τραυματισμού της, αποτέλεσμα, όπως υποστήριξαν, παραλείψεων δημόσιων οργάνων και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας

«Η Δικαιοσύνη έχει την άποψη ότι το ελληνικό κράτος κατά κανέναν τρόπο δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει τη Μυρτώ. Διότι δεν υπάρχει κανένας νόμος ο οποίος να καθιστά υπεύθυνο το κράτος για τις συνέπειες εγκλημάτων που διαπράττονται ατομικά από οποιονδήποτε» ανέφερε η μητέρα της. Ετοιμάζει μάλιστα εκτός και από την προσφυγή στο ΣτΕ και ανάλογη προσφυγή στο ΕΔΔΑ.

Η Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτώς, είναι απολύτως πεπεισμένη σύμφωνα με όσα δήλωσε στο protothema.gr ότι «το ελληνικό κράτος οφείλει να αποζημιώσει την κόρη της, εφόσον ήταν οι παραλείψεις κρατικών φορέων, όπως η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες τον Ιούλιο του 2012 επέτρεψαν στον 21 ετών τότε δράστη «να ληστέψει, να βιάσει, να διαλύσει το κρανίο της Μυρτώς στα βράχια της Χρυσής Ακτής Πάρου, να την εγκαταλείψει ημιθανή και, εν ολίγοις, να καταστρέψει οριστικά τη δική της ζωή όπως και της οικογένειάς της».

Μυρτώ Πάρος: Έντονες αντιδράσεις

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο twitters, από ανθρώπους που δηλώνουν συγκλονισμένοι από την περιπέτεια της κοπέλας. Το hashtag #Για_τη_Μυρτω είναι ανάμεσα στα trends του ελληνικού twitter καθώς όλο και περισσότεροι δηλώνουν την συμπαράστασή τους προς την κοπέλα.

«#Για_τη_Μυρτω αξίζουν χιλιάδες τουιτς. Ποιος γονιός δεν συγκλονίστηκε κ δεν είδε το δικό του παιδί στη θέση της Μυρτώς; Αν ένα κράτος δεν μπορεί να συμπαρασταθεί σε ένα παιδί που τόσο ανανδρα κ βάναυσα κακοποιήθηκε σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί σαν κοινωνία», έγραψε μία χρήστης.

«#Για_τη_Μυρτώ. Το κράτος πρέπει να σταθεί επιτέλους δίπλα σε αυτό το κορίτσι και την οικογένεια του. Πόσα χρόνια θα παλεύει αυτή η μάνα μόνη της;», γράφει μία άλλη.

Κυριάκος Βελόπουλος: Ζητά από τη Βουλή να προσλάβει τη μητέρα της Μυρτούς

“Την άμεση πρόσληψη της μητέρας της Μυρτούς, Μαρίας Κοτρώτσου, με σύμβαση αορίστου χρόνου στην Βουλή των Ελλήνων, καθώς και την ανάληψη των εξόδων θεραπείας, αποκατάστασης και φροντίδας της Μυρτούς από τον προϋπολογισμό της Βουλής” ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστηρίζει, πως το ελληνικό κράτος έχει ευθύνη για τον βαρύτατο τραυματισμό της δεκαπεντάχρονης, τότε, κοπέλας και εφόσον αρνήθηκε πριν από λίγες μέρες να αποζημιώσει την οικογένεια της, οφείλει να προσλάβει την μητέρα της στη Βουλή και να αναλάβει τα υπόλοιπα έξοδα θεραπείας και αποκατάστασης.

Η επιστολή του κ. Βελόπουλου έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Εφέτος συμπληρώνονται εννέα χρόνια από το φρικτό έγκλημα της Πάρου, κατά το οποίο ένας Πακιστανός παράνομος μετανάστης κατέστρεψε τη ζωή της δεκαπεντάχρονης Μυρτούς και της οικογένειας της. Ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο λόγω της αθωότητας του άτυχου κοριτσιού και της αγριότητας του αδίστακτου δράστη.

Δυστυχώς πριν από λίγες ημέρες, το ελληνικό κράτος, παρά την προφανή του ευθύνη, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να αποζημιώσει την Μυρτώ και την οικογένειά της για τον Γολγοθά τον οποίο ανεβαίνουν.

Είναι ευθύνη του ελληνικού κράτους το γεγονός ότι ο αδίστακτος Πακιστανός πέρασε παράνομα τα σύνορα της χώρας. Είναι ευθύνη του ελληνικού κράτους το γεγονός ότι ο αποκρουστικός εγκληματίας διέμενε και εργαζόταν παράνομα σε ελληνικό έδαφος. Είναι ευθύνη του ελληνικού κράτους το ότι δεν μπόρεσε να προστατεύσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί από τις ορέξεις ενός κτήνους.

Φρονώ ότι είναι υποχρέωση του ελληνικού Κοινοβουλίου να αποκαταστήσει τόσο την Μυρτώ και την ηρωίδα μητέρα της, όσο και την τιμή και την υπόληψη του ελληνικού κράτους στα μάτια των πολιτών.

Προτείνω, λοιπόν, ως ελάχιστη συμβολική ενέργεια, την άμεση πρόσληψη της μητέρας της Μυρτούς, κυρίας Μαρίας Κοτρώτσου, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, στην Βουλή των Ελλήνων.

Επιπλέον, εισηγούμαι την απόδοση χρηματικού ποσού από τον προϋπολογισμό της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να καλυφθούν τα παρελθόντα, τρέχοντα και μελλοντικά έξοδα θεραπείας, αποκατάστασης και φροντίδας της Μυρτούς.

Είμαι βέβαιος ότι η πρόταση μου θα σας βρει σύμφωνο και θα πράξετε τα δέοντα”.

Η συγκλονιστική συνέντευξη το 2016
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις