Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα: Πώς να τα αξιοποιήσετε
PLUS

Αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα: Πώς να τα αξιοποιήσετε

Αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα: Τι να κάνετε για να μην τα πετάξετε

Κάθε χρόνο βάφουμε περισσότερα αυγά από αυτά που πραγματικά τρώμε, και αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα όταν περνάει το Πάσχα. Είναι κρίμα να τα πετάξουμε, και επειδή σίγουρα θα έχετε βαρεθεί να τρώτε σκέτο το αυγό, σας έχουμε μερικές ιδέες για να αξιοποίησετε όσα σας έμειναν. Αν δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, λοιπόν, ρίξτε μια ματιά παρακάτω. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και θα κάνετε το μεσημεριανό σας φαγητό στο πι και φι. Έχουμε να σας προτείνουμε τα παρακάτω tips, που θα ξετρελάνουν μεγάλους και παιδιά. Προσέξτε μόνο μην έχουν χαλάσει πριν φτιάξετε το γεύμα σας.

Σάντουιτς

Κόψτε το αυγό σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τις μέσα σε ένα μαλακό ψωμάκι. Προσθέστε τα υλικά που σας αρέσουν (τυρί, ντομάτα, αγγούρι, μαγιονέζα, γαλοπούλα, μαρούλι) και απολαύστε το!

Σαλάτα

Κόψτε το αυγό σε κυβάκια ή λεπτές φέτες και προσθέστε το στη σαλάτα σας. Συνδυάζεται άψογα με όλα τα υλικά και χαρίζει έξτρα γεύση ακόμη και στην πιο… αδιάφορη σαλάτα!

Burrito

Αξιοποιήστε τα αυγά που έχουν περισσέψει, προσθέτοντάς τα στο πρωινό σας burrito, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που σας αρέσουν.

Deviled eggs

Κόψτε τα αυγά κατά μήκος και αφαιρέστε τους κρόκους. Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τους κρόκους μαζί με λίγη μαγιονέζα, μουστάρδα, βαλσάμικο και πάπρικα, μέχρι να μετατραπούν σε λεία πάστα. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα με ένα κορνέ γεμίστε τα κενά του αυγού (στα οποία πριν υπήρχε ο κρόκος).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις