Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρόδος σημαία: Οπλοστάσιο στην κατοχή του δράστη
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος σημαία: Οπλοστάσιο στην κατοχή του δράστη

Ρόδος σημαία: Προ ετών είχε εισαχθεί για νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική και μετά την έξοδό του ουδείς μερίμνησε για την πορεία του.

Τρόμο και ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη του ανατριχιαστικού οπλοστασίου, που κατασχέθηκε στο σπίτι του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σαράντα εκατοστών κατά ενός εκ των αστυνομικών, που τον καταδίωξαν στην πόλη της Ρόδου όταν κατέβασε και άρπαξε την ελληνική σημαία από τον ιστό του «Βωμού της Πατρίδας». Τρόμο, λοιπόν, γιατί εκτός του μαχαιριού, με το οποίο έπληξε τον αστυνομικό στην κοιλιακή χώρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο τσεκούρια, ένα δρεπάνι, άλλα αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα και δύο πυροσβεστήρες. Ερωτηματικά, γιατί ο συγκεκριμένος που επετέθη κι έστειλε τον αστυνομικό αιμόφυρτο στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου, όπως είπαν οι γιατροί, προ δύο χρόνων είχε εισαχθεί και νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική. Μετά την έξοδό του, ουδείς μερίμνησε να παρακολουθείται, θεωρώντας ότι το πρόβλημα έχει εκλείψει, ενώ εκείνος συγκέντρωνε όπλα με τα οποία μπορούσε να προκαλέσει βαριά τραύματα ανά πάσα στιγμή, όπως έγινε με τον αστυνομικό.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο κατηγορούμενος για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων, συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της νήσου και σε βάρος του, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της προσβολής βίας κατά υπαλλήλων – δικαστικών λειτουργών, απείθειας, οπλοκατοχής-οπλοχρησίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας. Περιγράφοντας η Αστυνομία το αιματηρό περιστατικό, εξιστορεί το συμβάν, ως εξής: «Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε την ελληνική σημαία από τον ιστό που βρίσκεται στον «Βωμό της Πατρίδας» στην πόλη της Ρόδου και απομακρύνθηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κλειστού τύπου. Άμεσα, αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού, πραγματοποίησαν επισταμένες αναζητήσεις και κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα.

Ρόδος σύλληψη

Επετέθη με πυροσβεστήρα

Ακολούθως, ο ημεδαπός προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο, ωστόσο εγκλωβίστηκε από περιπολικό αυτοκίνητο, πλην όμως αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους εξύβρισε και χρησιμοποίησε εναντίον τους πυροσβεστήρα. Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του, επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι, μήκους 40 εκατοστών, σε βάρος Υπαρχιφύλακα, τον οποίο τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα». Ο τραυματίας αστυνομικός, προστίθεται στην ίδια επίσημη ενημέρωση, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται.

Το οπλοστάσιο στο σπίτι του δράστη

Στην κατοχή του δράστη και μέσα στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το αυτοσχέδιο μαχαίρι, 2 τσεκούρια και δρεπάνι, αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα – όπλα και 2 πυροσβεστήρες. Επίσης η σημαία βρέθηκε, κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στην αρμόδια στρατιωτική Αρχή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατείται και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις