Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τσιτσιπάς – Περ: Με εύκολη νίκη στους “16” του Madrid Open
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς – Περ: Με εύκολη νίκη στους “16” του Madrid Open

Τσιτσιπάς - Περ: Με εύκολη νίκη στους "16" του Madrid Open

Εύκολη νίκη για τον Έλληνα διεθνή Στέφανο Τσιτσιπά στον αγώνα κόντρα στο Μπενουά Περ και προκρίθηκε χωρίς δυσκολία στον τρίτο γύρο του Mutua Madrid Open, χάνοντας μόλις δυο γκέιμς σε ολόκληρο τον αγώνα του. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-1, 6-2 του 31χρονου Γάλλου και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Masters της Ισπανίας, δείχνοντας από νωρίς τα δόντια του στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Βέβαια, και ο Περ δεν του έβαλε και πολλές τρικλοποδιές.

Ο Νο35 τενίστας στον κόσμο ήταν εκτός κλίματος από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, τα νεύρα του κρεμόντουσαν από μια λεπτή γραμμή και η απόδοσή του, δεν έφτανε ούτε για αστείο, ώστε να προβληματίσει τον φορμαρισμένο Στεφ. Στους “16” του Madrid Open, ο 22χρονος Έλληνας θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Κάσπερ Ρουντ και Γιοσίτο Νισιόκα, που αγωνίζονται αυτή την ώρα στο τελευταίο ματς της ημέρας, στη Μαδρίτη.

Κυριάρχησε στο παιχνίδι απ’ την αρχή

Η πρεμιέρα του Τσιτσιπά δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο Στέφανος ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα εξ’ αρχής και μετουσίωσε την ανωτερότητά του με μια άνετη straight sets επικράτηση. Αυτή, ήταν η 10η νίκη του στο χώμα για φέτος, σε 11 αγώνες που έχει δώσει. Στο κομμάτι των στατιστικών, ο Περ κέρδισε μόλις 17/42 πόντους πίσω από το σερβίς του, βλέποντας τον Τσιτσιπά να επιτίθεται συνεχώς προς το μέρος του. Όντας σε άσχημη αγωνιστική περίοδο, ο Γάλλος δεν είχε απαντήσεις και τα τρία γκέιμς που κέρδισε σε όλο το ματς, μάλλον είναι πολλά. Αντιθέτως, ο φιναλίστ του Mutua Madrid Open 2019, κέρδισε 31/45 πόντους πίσω από το σερβίς του και μέσα σε 54 μόλις λεπτά, “καθάρισε” τον Περ και… πέταξε στον 3ο γύρο του θεσμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις