Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ Άρης: Ένα ντέρμπυ ουσίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ Άρης: Ένα ντέρμπυ ουσίας

ΠΑΟΚ Άρης: Ένα ακόμη τοπικό ντέρμπυ στη Θεσσαλονίκη μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, στην Τούμπα αυτή την φορά!

Ένα ακόμη τοπικό ντέρμπυ στη Θεσσαλονίκη μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, στην Τούμπα αυτή την φορά! Είναι ένας αγώνας που έχει «γεύση» Ευρώπης, αλλά και γοήτρου! Άλλωστε πάντοτε ένα παιχνίδι μεταξύ γειτονικών ομάδων έχει μια άλλη χάρη. Αυτό το έχει δείξει η ιστορία. Όταν μάλιστα τα παλιά εκείνα χρόνια δεν υπήρχε το πρωτάθλημα Ελλάδος, η σημερινή Σούπερ Λίγκα και είχαμε τοπικά πρωταθλήματα, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης μοιράζονταν τους τίτλους. Η κάθε ομάδα έχει κατακτήσει 18! Όπως επίσης μοιράζονται και τα πρωταθλήματα Ελλάδος, που έχουν πάρει από 3! Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες κατακτήσεις στα Κύπελλα Ελλάδος. Ο Δικέφαλος έχει 7 Κύπελλα και ο Άρης ένα!  Πρέπει να σημειώσω πως τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Άρης έχουν πάρει από ένα Κύπελλο Μεγάλης Ελλάδος, κάτι όπως το Σούπερ Καπ.

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 210 αγώνες μεταξύ των ασπρόμαυρων και κιτρινόμαυρων. Ο ΠΑΟΚ έχει τις περισσότερες νίκες, 74! Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη ήταν στις 21 Απριλίου. Τότε στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ ο Δικέφαλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» νίκησε τον Άρη με 1-0! Νικητής με 2-1 ήταν ο ΠΑΟΚ και στο πρώτο τοπικό ντέρμπυ, που έγινε στις 12 Ιουνίου του 1927. ενώ στις 16 Φεβρουαρίου του 1975 ο ΠΑΟΚ πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη, κερδίζοντας τον Άρη με 5-0! Πρέπει ακόμη να σημειώσω ότι πρωτος σκόρερ των αγώνων είναι ο Νίκος Αγγελάκης του Άρη με 14 γκολ!

ΠΑΟΚ Άρης

 

Τα πλάνα των ομάδων

Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον αγώνα με τον Άρη θα κάνει μια γενική πρόβα για το μεγάλο ντέρμπυ που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη 12 Μαΐου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει και στις 22 Μαΐου στον τελικό που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ουρουγουανός προπονητής Γκαρσία θα παρατάξει την ομάδα του στον αγώνα αυτής της Κυριακής με τον Άρη με όλα του τα στελέχη. Βέβαια έχει προηγηθεί και το ντέρμπυ με την ΑΕΚ, που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, όπου ο Γκαρσία δεν είχε στην διάθεση του τον Κρέσπο και τον Ελ Καντουρί. Στο τέρμα θα είναι ο Πασχαλάκης, ενώ στην επίθεση ηγέτης θα είναι ο Ζιβκοβιτς.

ΠΑΟΚ Άρης

 

Ο Άρης, που την Τετάρτη αγωνίστηκε με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, θα αγωνιστεί με τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεση του ο προκονητής ‘Ακης Μάντζιος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Θεσσαλονίκη, οι κιτρινόμαυροι θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ χωρίς αλλαγές. Άλλωστε από το αποτέλεσμα αυτό θα κριθεί όχι η δεύτερη θέση, αλλά η έξοδος στην Ευρώπη! Πρόβλημα ο επιθετικός Δημήτρης Μάνος.

ΠΑΟΚ Άρης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις