Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Με ασθενοφόρο ως «ασθενείς»
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Με ασθενοφόρο ως «ασθενείς»

Διακίνηση μεταναστών: Με ασθενοφόρο ιδιωτικής εταιρείς προωθούσαν στην ενδοχώρα παράτυπους μετανάστες.

Περίπου έναν χρόνο μετά την καταδίωξη από την Αστυνομία μικρού βαν, το οποίο μέλη κυκλώματος διακινητών είχαν μετατρέψει σε ασθενοφόρο-«μαϊμού» με τις σχετικές επιγραφές και τον κατάλληλο χρωματισμό -μετέφεραν τότε δεκατρεις αλλοδαπούς- σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών. Υπέθεσαν προφανώς, ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου ιδιωτικής εταιρείας, ότι το όχημα θα ήταν το καλύτερο καμουφλάζ, όχι μόνο να μη το σταματήσουν οι αστυνομικοί σε μπλόκο για έλεγχο, αλλά αντίθετα να κάνουν και ό,τι μπορούν για να διευκολύνουν την πρόσβαση σε νοσοκομείο. Μόνο που οι «ασθενείς» που μετέφερε, δεν έπασχαν από κάποια ασθένεια, αλλά ήταν παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι είχαν πληρώσει αδρά μέλη κυκλώματος για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους και προώθησή τους στη χώρα μας.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Συγκεκριμένα», λέει η Αστυνομία «μεσημβρινές ώρες στην Εγνατία Οδό, στα διόδια Τύριας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε ασθενοφόρο, ιδιωτικής εταιρείας, διαπίστωσαν ότι επέβαιναν σε αυτό ως οδηγός και συνοδηγός οι δύο κατηγορούμενοι, ενώ στο πίσω μέρος του οχήματος επέβαιναν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα».  Κατασχέθηκε το ασθενοφόρο καθώς και 5 κινητά τηλέφωνα, από την ανάλυση των οποίων πιστεύεται ότι θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία και για τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Όπως προαναφέρθηκε «ιστορική» έχει μείνει στα αστυνομικά χρονικά η καταδίωξη από περιπολικά ενός, κατ όψιν ασθενοφόρου.

Ασθενοφόρο

Η καταδίωξη του πρώτου ασθενοφόρου

Το πρωτόγνωρο, για τότε, περιστατικό συνέβη στην Ευκαρπία και μετά από καταδίωξη χιλιομέτρων, που ξεκίνησε από το Δερβένι, αφού οι αστυνομικοί γνώριζαν ήδη από πληροφορίες της υπηρεσίας τους ότι «κάτι» δεν πήγαινε καλά με ένα περίεργο ασθενοφόρο, που κινιόταν μακριά από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας… Οι συλληφθέντες, απεδείχθη τότε ότι είχαν αγοράσει ένα όχημα που ήταν ασθενοφόρο στη Γερμανία και με πλαστά έγγραφα και πινακίδες το έφεραν και το χρησιμοποιούσαν στην Ελλάδα για την μεταφορά μεταναστών. Μήνες πριν οι αστυνομικοί που υποψιάζονταν τα παράνομα δρομολόγιά του, προσπαθούσαν να το εντοπίσουν και τελικά τα κατάφεραν και στην Ευκαρπία το ακινητοποίησαν.

Μάλιστα, οι παράτυποι μετανάστες φορούσαν ρούχα νοσηλευτών, ενώ ο οδηγός του «ασθενοφόρου» ήταν Έλληνας. Τα κυκλώματα των διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, φαίνεται ότι θεώρησαν ότι η μεταφορά, λόγω πιο χαλαρών μέτρων, τις ημέρες του Πάσχα, θα ήταν πιο εύκολη υπόθεση. Έτσι στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, ένας αλλοδαπός εντοπίστηκε να μεταφέρει με φορτηγό έντεκα αλλοδαπούς, που είχαν πληρώσει κύκλωμα διακινητών. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον δράστη διακινητή όταν τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα τους έντεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Φορτηγό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις