Αθήνα

°C

Τετάρτη

05

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 84χρονη Μητσοτάκης: Με τη Μαρία -Λουίζα Μηλιαρέση η πρώτη συνάντηση μετά το Πάσχα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

84χρονη Μητσοτάκης: Με τη Μαρία -Λουίζα Μηλιαρέση η πρώτη συνάντηση μετά το Πάσχα

84χρονη Μητσοτάκης: Η επιστολή που είχε στείλει η 84χρονη στον πρωθυπουργό

H 84χρονη Μαρία –Λουίζα Μηλιαρέση, ήταν η πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αμέσως μετά το Πάσχα. Η κυρία Μηλιαρέση είναι μια από τους πολίτες που απευθύνονται καθημερινά μέσω επιστολών και e-mails στο πρωθυπουργικό γραφείο και στον Πρωθυπουργό ζητώντας μια συνάντηση μαζί του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του την κυρία Μηλιαρέση με μια ανθοδέσμη και στη συνέχεια είχε μια ανοικτή και φιλική συζήτηση μαζί της. «Σε αυτή τη θέση, πρέπει να κρατάς διαύλους ανοιχτούς με τους πολίτες», της είπε χαρακτηριστικά.

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, ο λόγος που σας γράφω αυτή την επιστολή είναι ένας και μοναδικός. Θα ήθελα πάρα πολύ να σας γνωρίσω από κοντά και να σας σφίξω το χέρι. Ξέρω πολύ καλά ότι ο χρόνος σας είναι σχεδόν ανύπαρκτος, με όσα έχετε να αντιμετωπίσετε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο», έγραφε μεταξύ άλλων η κ. Μηλιαρέση στην χειρόγραφη επιστολή της, που έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός συζήτησε μαζί της το θέμα του εμβολιασμού – η ίδια τον ενημέρωσε ότι έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, με τον κ. Μητσοτάκη
να την προτρέπει: «Παρά ταύτα να προσέχετε χωρίς υπερβολές. Νομίζω ότι είμαστε στο τέλος της περιπέτειας».

Κοντά στο τείχος ανοσίας

Η κυβέρνηση αναμένει επιτάχυνση των εμβολιασμών, λίγο πριν και το άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, εντείνοντας τις προσπάθειες για ένα ασφαλές καλοκαίρι. Την επίσπευση και ενίσχυση της εμβολιαστικής διαδικασίας επιδιώκει η κυβέρνησης, εν όψει του καλοκαιριού και καθώς η επιχείρηση «σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα» βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών και 40-44 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), οι ηλικίες 45-49, οι πολίτες άνω των 50 ετών, οι πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, αλλά και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Ξεκινά η τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία»

Ειδικότερα, από τις 5 Μαΐου αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη 1.500 εμβολιαστικών κέντρων, με στόχο να πραγματοποιηθούν έως και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Στόχος, άλλωστε, είναι όταν το άνοιγμα του τουρισμού (στις 15 Μαΐου) να μην εκθέσει σε κίνδυνο τους πολίτες. Όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα που έχει σειρά, εκείνη των 20 ετών και άνω, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς παρέπεμψε στον Ιούνιο. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30» ανέφερε συγκεκριμένα ο ίδιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις