Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Πούμπουρας – εργασία: Σάλος με το βίντεο, ο κακός χαμός στο Twitter
LIFESTYLE

Πούμπουρας – εργασία: Σάλος με το βίντεο, ο κακός χαμός στο Twitter

Πούμπουρας - εργασία: Το βίντεο που ανέβασε ο παρουσιαστής στα κοινωνικά δίκτυα και προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα, χθες, ο Σάββας Πούμπουρας στο οποίο εν ολίγοις ισχυρίστηκε ότι όποιος είναι για καιρό άνεργος, μπορεί να πάει να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του σε κάποια επιχείρηση, μόνο και μόνο για να αποκτήσει εμπειρία. «Αφού δεν κάνεις που δεν κάνεις τίποτα», λέει σε κάποιο σημείο του βίντεο ο παρουσιαστής. Αν και… ο τρόπος μπορεί να χαρακτηριστεί άκομψος, σίγουρα ο Σάββας Πούμπουρας δεν έστελνε κάποιον να δουλέψει τζάμπα… Υποθέτουμε εννοούσε πως το μοντέλο που ακολουθείται στο εξωτερικό, με πολλούς υποψήφιους εργαζόμενους χωρίς εμπειρία να έρχονται σε συμφωνία με την εργοδοσία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους για ένα διάστημα. Όπως και να έχει, ακολούθησε ο κακός χαμός.

 

«Να σας πω, λοιπόν, ότι ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά”

«Κάποιος που είναι τρομακτικά απελπισμένος και δεν έχει δουλειά για τους τελευταίους 4,5,6,7,8,10 μήνες, αυτός ο φίλος που έχει τόσο καιρό άνεργος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία. Τα πάντα. Δεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό σε μια εταιρία. Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι “θα με παίρνουν για δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν και θα φύγω”. Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία. Από τον κύκλο που θα διευρύνετε, να δείτε πώς δουλεύει μία εταιρία, από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες μπορεί να βρεθεί μία άλλη ευκαιρία. Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα, τα λεφτά ή την προσφορά για εργασία ή αφού δεν κάνεις τίποτα που δεν κάνεις να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία;».

-Έχει πολύ δίκιο σε κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν αναιρεί ούτε το χάος ούτε το θράσος πολλών εργοδοτών. Επίσης, είναι μεγάλη κουβέντα με τι εφόδια βγαίνεις στην αγορά, σε πρακτικό καθαρά επίπεδο.

-Απευθύνεται σε πιτσιρικάδες πρωτίστως, ίσως κ χωρίς προσόντα. Αυτό που λέει είναι θέμα mentality, όχι πως οι εργοδότες είναι άγιοι. Αλλά ένας 18ρης πρεπει να εχει τόλμη κ να θέλει να δουλεψει, όχι κακομοιριά, that’s the whole point.

-Αν και διαφωνώ κάθετα στο θέμα της δωρεάν εργασίας, στα υπόλοιπα έχει πολύ δίκιο. Νομίζω και γω ότι τα περισσότερα 20χρονα είναι πολύ κακομαθημένα. Θέλουν μισθάρα και ιδανικές συνθήκες για να πάνε να δουλέψουν. Δεν πάνε να αποκομίσουν εμπειρία, βολεύονται με το χαρτζιλίκι.

https://twitter.com/GiannisMpathas/status/1389186692880519170?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1389186692880519170%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Flife-style%2Farticle%2F1120677%2Fo-savvas-poubouras-mas-leei-na-douleuoume-amisthi-gia-tin-ebeiria-kai-to-twitter-gledaei%2F

«Χαμός» στο Twitter και η… πληρωμένη απάντηση από τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου

Ανάμεσα στα tweets που δημοσιεύθηκαν ήταν και αυτό του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, ο οποίος έγραψε: «Αγαπητε @AFrangos, μετά από το σημερινό βαρυσήμαντο εργασιακό Μανιφέστο του Καρλ…ε συγνώμη Σάββα Πούμπουρα, πιστεύω ότι το ΡΙΚ θα πρέπει να αναθεωρήσει τη σύμβασή του και να τον επαναπροσλάβει αμισθί. Θα ήταν το ζωντανό παράδειγμα προς τους νέους που εγκαλεί σήμερα».

https://twitter.com/_AnnaKonda_/status/1389473056993816576

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις