Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αποκλιμάκωση κορονοϊού Ελλάδα: Μειώνονται οι εισαγωγές, “ανασαίνει” το ΕΣΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλιμάκωση κορονοϊού Ελλάδα: Μειώνονται οι εισαγωγές, “ανασαίνει” το ΕΣΥ

Αποκλιμάκωση κορονοϊού Ελλάδα: Βελτιώνεται η εικόνα και στα νοσοκομεία μετά τη σταθεροποίηση των κρούσματων. Μειώνεται ο ρυθμός των εισαγωγών.

Ήταν γνωστό πως θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τη στιγμή που θα άρχιζε να σταθεροποιείται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού προκειμένου να φανεί η επίπτωση του περιορισμού της διασποράς και στα νοσοκομεία. Την εβδομάδα που πέρασε, η πίεση και στις εισαγωγές και στον αριθμό των διασωληνωμένων ήταν εμφανής, είχαν αρχίσει εντούτοις να φαίνονται οι πρώτες τάσεις της αποκλιμάκωσης. Αυτήν την εβδομάδα όλα δείχνουν πως η εικόνα για τα νοσοκομεία θα είναι βελτιωμένη, κάτι που ήδη ξεκίνησε να αποτυπώνεται στο ρυθμό των εισαγωγών.

Όπως αναφέρεται στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, οι εισαγωγές νέων ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 363, σημειώνοντας πτώση 16,7%. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς, όταν στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε τις 550.

Περισσότερες αποσωληνώσεις

Ένα εξίσου θετικό σημάδι είναι η μείωση του αριθμού των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 797, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Επιπλέον τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των αποσωληνώσεων είναι υψηλότερος από αυτόν των νέων διασωληνώσεων. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς Covid εμφανίζουν σταθερά υψηλό ποσοστό κάλυψης 85% στην επικράτεια, ενώ η κάλυψη των απλών κλινών φτάνει το 50%.

Οι ειδικοί περιμένουν να δουν πως θα κυλήσει και αυτή η εβδομάδα όσον αφορά τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, έχοντας όμως την ελπίδα πως η κατάσταση θα συνεχίζει να βελτιώνεται όσο προχωρά η εμβολιαστική διαδικασία, ειδικά στις ηλικίες από 40-65 ετών που αποτελούσαν πλέον τον κύριο όγκο των εισαγωγών. Αν και ο μεγαλύτερος αριθμός όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι πλέον νεότεροι, ένας στους 4 από αυτούς είναι άνω των 75 ετών, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις