Αθήνα

°C

Τετάρτη

05

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Στάσεις ύπνου: Κίνδυνοι και οφέλη για το σώμα
PLUS

Στάσεις ύπνου: Κίνδυνοι και οφέλη για το σώμα

Στάσεις ύπνου: Κίνδυνοι και οφέλη για το σώμα

Οι ώρες που κοιμόμαστε είναι πολύτιμες και επηρεάζουν όχι μόνο τον ύπνο μας αλλά και τις ώρες που είμαστε ξύπνιοι. Πόσες φορές έχουμε ρίξει κατάρες για το πιάσιμο από τον ύπνο. Γι’ αυτό  λοιπόν, ο καλός ύπνος έχει πολλά οφέλη, καθώς δεν αναζωογονεί μόνο το σώμα αλλά επιτρέπει και στον εγκέφαλο να λειτουργεί αποδοτικά. Η ποιότητα του ύπνου δεν εξαρτάται μόνο από τη διάρκειά του αλλά και από τη στάση του σώματος. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η στάση που επιλέγετε στον ύπνο είναι πιθανό να ευθύνεται για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε.

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για τις δημοφιλέστερες στάσεις ύπνου

Η στάση του στρατιώτη: Κοιμάστε ανάσκελα με τα χέρια στα πλάγια; Είναι η καλύτερη στάση στον ύπνο, καθώς ξεκουράζετε τη σπονδυλική στήλη, τον αυχένα και τα χέρια σας.

Η στάση αστερίας: Το άτομο κοιμάται ανάσκελα με τα χέρια σηκωμένα και τα πόδια ανοιχτά. Η στάση αυτή μειώνει την πιθανότητα πονοκεφάλων.

Στο πλάι: Η στάση στο πλάι με τα χέρια ευθεία προς τα κάτω, είναι η ιδανική για τη σπονδυλική σας στήλη, καθώς ακολουθεί τη φυσική καμπυλότητά της. Για την υγεία των ζωτικών οργάνων, είναι προτιμότερο να επιλέγετε την αριστερή πλευρά.

Στάση πλάγιας έκτασης: Αν κοιμάστε στο πλάι με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα και τα χέρια τεντωμένα μπροστά, επιλέγετε και πάλι την αριστερή πλευρά, που είναι καλύτερη για τα ζωτικά όργανα.

Εμβρυϊκή στάση: Στην εμβρυϊκή στάση, που είναι και η πιο δημοφιλής, το άτομο κοιμάται στο πλάι με τα πόδια λυγισμένα προς το στήθος και το πιγούνι να γέρνει προς τα κάτω. Την επιλέγει περίπου το 40% των γυναικών.

Στάση «ελεύθερη πτώση»

Καμπανάκι sos για εκείνους που κοιμούνται μπρούμυτα. Αν κοιμάστε μπρούμυτα, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας και οι ειδικοί συμβουλεύουν να την αποφεύγετε. Ασκείτε πίεση στη σπονδυλική σας στήλη με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος στον αυχένα και τη μέση.

Όρθια στάση: Είναι η στάση των βουδιστών μοναχών, οι οποίοι ορκίζονται στα οφέλη της. Για να κοιμηθείτε με ανυψωμένο το κεφάλι θα χρειαστείτε σίγουρα τουλάχιστο ένα μεγάλο μαξιλάρι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις