Αθήνα

°C

Τετάρτη

05

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Πασχαλινά κουλουράκια θερμίδες: Πόσες έχουν με βάση το είδος τους
PLUS

Πασχαλινά κουλουράκια θερμίδες: Πόσες έχουν με βάση το είδος τους

Πασχαλινά κουλουράκια θερμίδες: Δείτε το διατροφικό τους προφίλ

Τα κουλουράκια είναι από τα αγαπημένα γλυκά του Πάσχα, και μπορούμε να τα τρώμε κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Μπορεί να φαίνονται αθώα και να σε ξεγελάει η εμφάνισή τους, αφού σίγουρα θα έχεις σκεφτεί «έλα μωρέ μικρό είναι». Η αλήθεια είναι, όμως, ότι έχουν και αυτά θερμίδες, αν και όχι και πάρα πολλές. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα τελειώσεις όλα μέσα σε μια μέρα, ούτε να τρως από ένα με κάθε ευκαιρία. Σίγουρα θα έχεις φάει ήδη πολλά από αυτά. για αυτό και πρέπει να δεις αναλυτικά πόσες θερμίδες έχουν.

Κουλουράκια βουτύρου

Τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια έχουν σχετικά λίγες θερμίδες. Φτιάχνονται με βούτυρο, που σημαίνει ότι περιέχουν αρκετά κορεσμένα «κακά» λιπαρά. Γι’ αυτό, αν έχετε αυξημένη χοληστερίνη, θα πρέπει να τα καταναλώνετε με μέτρο

1 κουλουράκι 30γρ

Θερμίδες: 134

Ολικό λίπος: 4,7γρ

Σάκχαρα: 5,25γρ

Χοληστερίνη: 24mg

Λαδιού

Έχουν περίπου τις ίδιες θερμίδες με τα κουλουράκια βουτύρου. Του λαδιού, όμως, είναι πιο υγιεινή επιλογή, καθώς περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά. Αν έχετε λοιπόν πρόβλημα με την χοληστερίνη είναι καλύτερη επιλογή.

1 κουλουράκι 30γρ

Θερμίδες: 139

Ολικό λίπος: 5,7γρ

Σάκχαρα: 5,43γρ

Χοληστερίνη: 20,85mg

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις