Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελίζα Βόζεμπεργκ σύζυγος: Έξι χρόνια από τον θάνατό του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελίζα Βόζεμπεργκ σύζυγος: Έξι χρόνια από τον θάνατό του

Ελίζα Βόζεμπεργκ σύζυγος: Ο 69χρονος σύζυγός της, Γιάννης Βρυωνίδης, είχε χτυπηθεί από τον καρκίνο

Τέτοιες μέρες, πριν από έξι χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο σύζυγος της ευρωβουλευτού της ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ. Ο 69χρονος σύζυγός της, Γιάννης Βρυωνίδης, είχε χτυπηθεί από τον καρκίνο και πέθανε στη Λευκωσία, απ’ όπου καταγόταν.

Έξι χρόνια αργότερα, την Πρωτομαγιά του 2021, η Ελίζα Βόζεμπεργκ έγραψε συγκινημένη το εξής μήνυμα:

«Πέρασαν έξι χρόνια! Θα ετοίμαζα τώρα τη μαγειρίτσα που τόσο σου άρεσε. Μακάρι να είσαι καλά εκεί…».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στα Παραπολιτικά είχε δηλώσει «Ο άντρας μου έφυγε μετά από μια άνιση μάχη, υπερήφανος, όπως έζησε όλη του τη ζωή». «Η απώλεια του συντρόφου ζωής δεν ξεπερνιέται ποτέ. Αλλωστε, οι αγαπημένοι μας άνθρωποι, γονείς, σύντροφος, φίλοι, είναι πρόσωπα αναντικατάστατα. Κάθε απώλεια είναι και μια πληγή. Δεν πίστεψα ποτέ στα θαύματα. Πιστεύω στον Θεό και στη δύναμη της ψυχής. Πιστεύω και στον προσωπικό αγώνα των ανθρώπων που έχουν μάθει να παλεύουν».

Στην ερώτηση αν θα ξανάφτιαχνε τη ζωή της, απάντησε: «Η ζωή συνεχίζεται και το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Η μοναξιά από μια μεγάλη απώλεια καλύπτεται με σκληρή δουλειά, με την αγάπη των φίλων και την ισχυρή θέληση για ζωή και δημιουργία».

Στην ερώτηση αν ήταν επιλογή της να μη κάνει δικά της παιδιά ή να μην υιοθετήσει η Ελίζα Βόζεμπεργκ απάντησε: «Υπάρχουν τόσα παιδιά γύρω μας που έχουν ανάγκη την αγάπη μας και πιστέψτε με ότι ξέρω πώς μπορώ να είμαι χρήσιμη σε αυτόν τον τομέα».

Δείτε την ανάρτησή της, με μια φωτογραφία της ιδίας και του συζύγου της:

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις