Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρωτομαγιά Τουρκία: Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, εκατοντάδες συλλήψεις
ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτομαγιά Τουρκία: Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, εκατοντάδες συλλήψεις

Πρωτομαγιά Τουρκία: Η Τουρκία τελεί υπό ολικό lockdown από τις 29 Απριλίου

Εκατοντάδες άτομα, που προσπαθούσαν να διαδηλώσουν για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη αψηφώντας το lockdown, συνέλαβε η αστυνομία στην Τουρκία. Πάνω από 100 άτομα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο – η εφημερίδα Hurriyet ανεβάζει τον αριθμό τους σε τουλάχιστον 212 – συνέλαβε η αστυνομία καθώς προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην πλατεία Ταξίμ και άλλες κοντινές περιοχές περιλαμβανομένης και της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας (Istiklal Caddesi) στο Πέραν.

«Θα νικήσουμε τον φασισμό», «Ήρθαμε για να πάρουμε όσα μας έκλεψες», έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής να επεμβαίνουν απωθώντας το πλήθος με τις ασπίδες τους και να κινούνται ακόμη και εναντίον πολιτών που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τη βίαιη επέμβαση και τις συλλήψεις.

Η Τουρκία τελεί υπό ολικό lockdown από τις 29 Απριλίου

Η Τουρκία τελεί υπό ολικό lockdown από τις 29 Απριλίου καθώς βρίσκεται στο έλεος του τρίτου κύματος της πανδημίας, καταγράφοντας χθες νέο ημερήσιο ρεκόρ με 394 θανάτους. Η τουρκική αστυνομία επεμβαίνει συχνά στις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά με την πλατεία Ταξίμ να αποτελεί τακτικά πεδίο συγκρούσεων, όπως την 1η Μαϊου του 1977, όταν σκοτώθηκαν 34 άτομα σε μια ασταθή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της Τουρκίας. Μια μικρή ομάδα μελών της συνομοσπονδίας τουρκικών συνδικάτων Hak Is μετείχε σε μια εγκεκριμένη από τις Αρχές εκδήλωση στην Ταξίμ, ενώ σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ συνελήφθησαν τουλάχιστον 11 άτομα και στην Άγκυρα, προσπαθώντας να κάνουν πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις