Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Αυτοδιοίκηση: Έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοδιοίκηση: Έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ

Αυτοδιοίκηση: Έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα δώδεκα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεταξύ αυτών και το πρόγραμμα για την ψηφιακή ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή της νεότερης άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται, συγκεκριμένα, οκτώ δράσεις προσεισμικού ελέγχου και αντισεισμικής προστασίας και τέσσερις δράσεις στο πλαίσιο του άξονα «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», που αφορά επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση,

Οι τέσσερις δράσεις για την εθνική επέτειο που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αφορούν τους δήμους:

α) Ηρωικής Πόλης Νάουσας, με αντικείμενο τη θυσία των ηρωίδων γυναικών της Νάουσας στον καταρράκτη της Αραπίτσας,

β) Δίου Ολύμπου, που αφορά στην αξιοποίηση ιστορικού αρχείου για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής και του ρόλου της κατά τα επαναστατικά χρόνια, μέσω της δημιουργίας ενός ψηφιακού μουσείου.

γ) Θεσσαλονίκης, για την ψηφιακή ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή της νεότερης άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου, και

δ) Μαραθώνα, με τίτλο «Τhe Cargo Project: Εικαστικό έργο αφύπνισης για την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος».

ΚΕΔΕ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις