Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Απολέπιση προσώπου στο σπίτι: 6 εύκολες συνταγές
PLUS

Απολέπιση προσώπου στο σπίτι: 6 εύκολες συνταγές

Απολέπιση προσώπου στο σπίτι: 6 εύκολες συνταγές

Η λεία επιδερμίδα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πάρα πολλές γυναίκες και όχι μόνο. Η επιδερμίδα δε του προσώπου, που είναι και αρκετά ευαίσθητη, έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, ή έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω κάποιες συμβουλές και έξι δοκιμασμένες συνταγές για τη φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου.

Για αρχή πρέπει να έχουμε όλοι υπόψιν πως ο νούμερο ένα κανόνας για μια λεία επιδερμίδα είναι η σωστή και τακτική ενυδάτωση. Ακόμη είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα για το πρόσωπό μας, καθώς το εμπόριο είναι γεμάτο από αμφιβόλου ελέγχου κρέμες που αποτελούν άμεση απειλή για το δέρμα.  Και φτάνουμε στο ζήτημα της απολέπισης! Αν δεν κάνετε ένα σωστό peeling προσώπου πριν  την εφαρμογή της κρέμας, ξεχάστε το αποτέλεσμα που περιμένατε! Και όταν λέμε σωστό peeling εννοούμε το σπιτικό και οικονομικό.

6 συνταγές για να πετύχεις εύκολα σπιτικό peeling προσώπου!

Πρώτη: 3 κουταλιές της σούπας αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 3 σταγόνες ελαιόλαδο, 1-2 σταγόνες λεμόνι και 4 κουταλιές της σούπας μέλι.2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι του γλυκού

Δεύτερη: ξύσμα λεμονιού, 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Τρίτη: 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε σκόνη και μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι.

Τέταρτη:1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρικό αλάτι.

Πέμπτη: 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι ώστε να μην αραιώσει πολύ το μείγμα.

Τελευταία και καλύτερη: Ότι πιο απλό που από τις περισσότερες δεν έχει περάσει καν από το μυαλό. Ακτινίδιο κορίτσια, Ακτινίδιο! Ναι καλά άκουσες! Βγάλε την φλούδα από ένα ακτινίδιο και λιώσε το για να γίνει πολτός και να μείνουν οι κόκκοι από τα σποράκια του. Είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσεις! Όποια συνταγή και αν διαλέξεις, ανακάτεψε τα υλικά για να γίνει ένα συμπαγές μείγμα και άπλωσε το στο πρόσωπο σου πάντα με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και μετά χρησιμοποίησε την ενυδατική σου κρέμα.

Τι πρέπει να προσέξετε:

Μην κάνετε peeling προσώπου αν έχετε δερματικές αλλεργίες,
Μην κάνετε συχνά peeling γιατί μπορεί να ερεθιστεί η επιδερμίδα σας,
Για καλύτερο αποτέλεσμα κάντε το peeling  σας κατά τη διάρκεια του μπάνιου, που οι πόροι ανοίγουν και
Κάντε το peeling σου το βράδυ για να αποφύγετε την ηλιακή ακτινοβολία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις