Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

27

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 534 Απριλίου πληρωμή: Πότε αναμένεται η καταβολή του
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 Απριλίου πληρωμή: Πότε αναμένεται η καταβολή του

Επίδομα 534 Απριλίου πληρωμή: Πότε αναμένεται η πληρωμή του επιδόματος.

Πολύ σύντομα αναμένεται να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι δικαιούχοι το ποσό των 534 ευρώ για τις αναστολές του Απριλίου. Συγκεκριμένα, συνήθως το συγκεκριμένο επίδομα καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Ως εκ τούτου, για όσους βρίσκονται σε αναστολή τον μήνα Απρίλιο, το επίδομα αναμένεται να πληρωθεί γύρω στις 10 Μαΐου, που πέφτει τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα.

Δείτε ακόμη: Ποιοι θα κερδίσουν μείωση ή και πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

 Συνεχίζονται οι αναστολές και τον Μάιο – Σε ποιους εργαζόμενους μπαίνει «κόφτης»

Νέος «κόφτης» μπαίνει από τον Μάιο από το υπουργείο Εργασίας στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, για τους μερικώς απασχολούμενους με ωράριο κάτω των 4 ωρών ημερησίως. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι επιχειρήσεις που ανοίγουν μετά το Πάσχα περνούν από την λίστα των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων στην λίστα των ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ και εξακολουθούν να διατηρούν τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή σύμβασης έως και το 100% των εργαζομένων τους.

Με το νέο μέτρο «κόβονται» ωρομίσθιοι που φαίνονται να απασχολούνται ελάχιστες ώρες εργασίας τον μήνα, καθώς και εργαζόμενοι με μερική απασχόληση που φαίνεται να εργάζονται με συμβάσεις για 3ωρα ή ακόμα και 2ωρα ημερησίως. Επιπλέον σε αναστολή μπορούν να τεθούν μόνο όσοι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί έως 31 Ιανουαρίου 2021 (όσοι προσλήφθηκαν Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο δεν τίθενται σε αναστολή).

Η πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών προχωρά με κριτήριο τζίρου για τις παλιές επιχειρήσεις. Έτσι, επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2018, ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, για να είναι επιλέξιμες πρέπει:

-Να έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και

-Να μην παρουσιάζουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ έως και 4/3/2021.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις