Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα φτιάξω χειροποίητη λαμπάδα: Λίγα και εύκολα βήματα
PLUS

Πώς θα φτιάξω χειροποίητη λαμπάδα: Λίγα και εύκολα βήματα

Πώς θα φτιάξω χειροποίητη λαμπάδα: Λίγα και εύκολα βήματα

Για ακόμη μια χρονιά ο εορτασμός του Πάσχα είναι ιδιαίτερος και θα πραγματοποιηθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αν ακόμη δεν έχετε αγοράσει λαμπάδα για το βαφτιστήρι ή το παιδί σας, γίνετε δημιουργικοί και φτιάξτε τη εσείς!

Η κατασκευή είναι ιδιαιτέρως εύκολη και οικονομική. Απελευθερώστε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας και σίγουρα θα δημιουργήσετε μια μοναδική λαμπάδα που θα τη ζηλεύουν όλοι. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και μετά απελευθερώστε τη φαντασία σας στο συνδυασμό των χρωμάτων και τα σχέδια που θέλετε να δημιουργήσετε.

Τι θα χρειαστείτε

Τα υλικά που χρησιμοποιήσουμε είναι τα εξής:

1 λαμπάδα οιουδήποτε χρώματος και σχήματος
ακρυλικά χρώματα πιο φανταχτερά αν πρόκειται για παιδική λαμπάδα
1 σφουγγάρι πιάτων
διάφορες κορδέλες πολύχρωμές, λεπτές ή χοντρές
νήματα
χάντρες
λεπτό σύρμα
μοτίφ από παλιά κοσμήματα

Πώς χρησιμοποιούμε όλα τα υλικά

Σε πρώτο στάδιο βάφουμε τη λαμπάδα με τα ακρυλικά χρώματα και το σφουγγαράκι περίπου μέχρι τη μέση και εν συνεχεία την αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει καλά. Μόλις στεγνώσει, παίρνουμε τις κορδέλες και τα νήματα και τα πλέκουμε περιμετρικά της λαμπάδας σε όποιο σχηματισμό θέλουμε, στερεώνοντας και λίγο σύρμα για να μην πέφτει η κατασκευή. Περνάμε και τα διακοσμητικά στοιχεία μέσα από τα νήματα, στερεώνοντας με κόμπους και τις χάντρες. Καλύπτουμε τους κόμπους και τα δεσίματα με μια μεγαλύτερη κορδέλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις