Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρακτική άσκηση για φοιτητές 2021: Η ανακοίνωση Κεραμέως, τι θα γίνει με τα εργαστήρια
ΕΛΛΑΔΑ

Πρακτική άσκηση για φοιτητές 2021: Η ανακοίνωση Κεραμέως, τι θα γίνει με τα εργαστήρια

Πρακτική άσκηση για φοιτητές 2021: Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος η πρακτική άσκηση επιτρεπόταν να γίνεται μόνο από φοιτητές Επιστημών Υγείας και επί πτυχίω.

Ανακοινώσεις για τις πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις των φοιτητών έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε, μετά από τη θετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε:

-Από 10 Μαΐου να ξεκινήσουν οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών σε όλα τα προγράμματα σπουδών για τους φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω

-Από 15 Μαΐου επεκτείνονται οι κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις για φοιτητές συγκεκριμένων σχολών που βρίσκονται στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος η πρακτική άσκηση επιτρεπόταν να γίνεται μόνο από φοιτητές Επιστημών Υγείας και επί πτυχίω. Παράλληλα η κυρία Κεραμέως είπε ότι στις 19 Μαΐου ξεκινούν και οι κατατακτήριες εξετάσεις. Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ με τα βήματα αυτά επανέρχεται η κανονικότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παρέπεμψε, δε, σε εκτενέστερη ανακοίνωση που θα γίνει εντός της ημέρας από το υπουργείο Παιδείας.

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Oι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά. Αν κάποιος μαθητής νοσήσει, μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πλαίσιο που υπάρχει. «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία» έχει πει η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Όσο αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Δημοτικών αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. «Αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και προτεραιότητά μας είναι να μπορέσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης».

Πανελλήνιες
Δείτε ακόμη:
«Κάνουν σεξ στις πιλοτές» -Η viral ατάκα των κορονοπάρτι έγινε τραγούδι
ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Κλείδωσε η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων
Βασιλακόπουλος: Εξαιρετικά σπάνιες οι θρομβώσεις λόγω εμβολίων – Τι είπε για τις εγκύους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις